Dolar

34,2599

Euro

37,5910

Altın

2.926,82

Bist

9.159,56

BAE'den Suriye'ye göç eden Lübnanlılara 30 milyon Dolar yardım!

BAE, İsrail saldırılarından kaçan Lübnanlılar için 30 milyon dolarlık insani yardımda bulunacak. Devlet Başkanı Bin Zayid, Suriye'ye göç eden siviller için acil yardım talimatı verdi.

2 Saniye Önce Güncellendi

2024-10-07 10:55:11

BAE'den Suriye'ye göç eden Lübnanlılara 30 milyon Dolar yardım!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid, İsrail saldırılarından kaçarak Suriye'ye göç eden Lübnanlı siviller için 30 milyon dolar değerinde insani yardım yapma talimatı verdi. BAE'nin resmi haber ajansı WAM'da yer alan habere göre, bu adım, zor günler geçiren Lübnan'a destek kapsamında atıldı.

Bin Zayid, Suriye'ye göç eden Lübnanlılar için acil yardım kararının yanı sıra, Lübnan'a yardım taşıyacak 6 ek uçak seferi emri de verdi. Bu yardımlar, Lübnan'ın güney kesimlerinde yaşanan göç dalgası ile birlikte önem kazandı.

LÜBNAN-İSRAİL SINIRINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınır hattında çatışmalar devam ediyor. Hizbullah, füze ve insansız hava araçlarıyla İsrail'in kuzeyindeki askeri mevkilerini hedef alırken, İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyi ve başkent Beyrut'ta şiddetli hava saldırıları düzenliyor.

Lübnan'ın güneyinden başkent Beyrut'a ve kuzeye göç dalgası sürerken, Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildiriliyor.

SON VİDEO HABER

Ankara'nın göbeğinde 'hilafet' sloganları

Haber Ara