Dolar

34,2972

Euro

37,0852

Altın

3.011,25

Bist

8.945,80

Bugün ne pişirsem diyorsanız 28 Ekim için işte özel menü

Mutfağında yenilik arayanlar için çorbasından tatlısına dört dörtlük bir menü! 28 Ekim'e özel tariflerle sofralarınızı zenginleştirin, hem pratik hem lezzet dolu akşam yemeğine hazır olun!

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-28 11:25:03

Bugün ne pişirsem diyorsanız 28 Ekim için işte özel menü

Akşam yemeğine farklı ve doyurucu tatlar arayanlar için harika öneriler burada! Domates çorbası ile başlayan, Kayseri'nin lezzetli yağlaması, sebzelerin tadını birleştiren türlü yemeği ve çayın yanına eşlik edecek cevizli kurabiye tarifleri ile menünüz hazır. İşte bu lezzet şölenine dair detaylar…

GÜNÜN MENÜSÜ: LEZZET DOLU TARİFLER

Pratik ve tadı damağınızda kalacak tarifler; domates çorbası, Kayseri yağlaması, türlü yemeği ve cevizli kurabiyeyle sofralarınızı zenginleştiriyor.

DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

  • 5 adet büyük boy domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 çay bardağı sıcak süt

Yapılışı:
Tereyağını bir tavada eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyerek 5 dakika pişirin. Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Ayrı bir cezvede ısıttığınız sütü azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirip, blenderdan geçirerek kaşar peyniriyle servis edin. Afiyet olsun!

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ

Malzemeler:

  • Bazlama için un, tuz, maya, su
  • Harç için kıyma, soğan, domates, ayçiçek yağı, tereyağı, tuz, karabiber

Yapılışı:
Bazlama hamurunu yoğurup mayalanmaya bırakın. Küçük bezelere ayırıp açın, tereyağı veya margarinle yağlanmış tavada pişirin. Kıymayı kavurup soğan, domates, yağ ve baharatlarla pişirin. Yağlamaların arasına kıymalı harç koyarak üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Afiyet olsun!

TÜRLÜ YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:

  • Kuru soğan, sarımsak, biber, domates, patlıcan, patates, kabak, taze fasulye, zeytinyağı, tuz, karabiber

Yapılışı:
Soğan ve sarımsağı kavurun. Sırasıyla sebzeleri ekleyip, zeytinyağı, su ve salça karışımını ekleyin. Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Afiyet olsun!

CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

  • Tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta, ceviz, vanilya, kabartma tozu, un

Yapılışı:
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu kontrollü ekleyerek yumuşak hamur elde edin. 180 derecede pembeleşene dek pişirin. Afiyet olsun!

SON VİDEO HABER

İzmir'de markette kedi ve yavruları mama yerken yakalandı

Haber Ara