Dolar

34,1107

Euro

38,0967

Altın

2.875,33

Bist

9.900,25

Çanakkale'de denizde korkutan görüntü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilinde denizde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde, gaz çıkışının ardından denizin renginin değişmesi, izleyenleri korkuttu. Uzmanlar ise benzer olayın Ayvacık depremi sonrasında da yaşandığını, yeni bir depremin habercisi olmadığını ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-28 19:37:03

Çanakkale'de denizde korkutan görüntü

Ayvacık ilçesi sahilinde denizde bir gaz çıkışı ve patlama olduğu söylenen bir video kaydedildi. Ayvacık ilçesinde yaşayan Hasan D. adlı vatandaş, kaydettiği bu görüntüyü sosyal paylaşım sitesine yükledi. Binlerce kez izlenip defalarca paylaşılan video, vatandaşları korkuttu. Birçok kişi, bunun bir deprem habercisi olabileceği yorumunda bulundu.

Görüntüleri izleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, benzer görüntülerin daha önce de kaydedildiğini belirtti.

Prof. Dr. Perinçek, "Bu sabah saat 10.00 dolaylarında Edremit Körfezi'nde kıyıdan 75 metre uzaklıkta ve deniz derinliğinin yaklaşık 45 metre olduğu noktada denizde iki kez gaz çıkışı ve patlama oldu. Bu sırada herhangi bir deprem kaydedilmedi. Gaz çıkışı sırasında halk dilinde 'erişte' olarak bilinen deniz yosunları deniz tabanından yüzeye çıkarıldı. Boğaziçi Üniversitesi deprem kayıtlarında da bu sabah için söz konusu alanda bir deprem kaydı yok. Aynı alanda Gülpınar depremi sırasında daha küçük boyutlarda gaz çıkışı olduğu yöre halkı tarafından gözlemlenmişti" dedi.

 

 

SON VİDEO HABER

Selçuk Bayraktar'dan Lübnan açıklaması

Haber Ara