Dolar

34,0972

Euro

37,9236

Altın

2.816,96

Bist

9.758,14

Çorum'un Tanınmış Halk Ozanı Meftuni Topcu Vefat Etti

Çorum’un sevilen halk ozanı Meftuni Topcu, uzun süredir rahatsızlık tedavisi görüyordu ve vefat etti. Cenazesi 11 Eylül’de bugün Çorum'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. Anadolu’nun duygularını eserleriyle yansıtan Topcu, sevenlerini derinden üzdü.

6 Gün Önce Güncellendi

2024-09-11 12:12:31

Çorum'un Tanınmış Halk Ozanı Meftuni Topcu Vefat Etti

Çorum'un tanınmış halk ozanı Meftuni Topcu, uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekteydi. Hollanda ve Mersin'de yaşamış olan Topcu'nun vefatı, ailesi ve sevenleri arasında derin üzüntüye yol açtı. Cenazesi, 11 Eylül 2024 tarihinde Çorum'un Kuşsaray Köyü'nde toprağa verilecek.

MEFTUNİ TOPCU'NUN VEFATI SEVENLERİNİ DERİNDEN ÜZDÜ

Çorum merkeze bağlı Kuşsaray Köyü'nde doğup büyüyen ve bir süre Hollanda'da yaşadıktan sonra Mersin'e taşınan Meftuni Topcu'nun cenazesi, yarın (11 Eylül 2024) saat 12.00'de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. Ozan, son dönemlerde “Heri Çorumlu musun” adlı türküsü ile tanınmıştı.

ANADOLU'NUN DUYGULARINI DİLE GETİREN ŞARKILAR

Topcu'nun, "Kerilli, Adam Olmayacak mısın", "Bizim Köyün Kerillisi", "Berivan", "Pir Mahzuni", "Deli Güvercinim" ve "Yolcum Çorumlu Musun" gibi eserleri Anadolu insanının duygularına tercüman olmuştu. Meftuni Topcu, özlemi, sevdayı ve umudu bağlamasında dile getiren eserleriyle tanınan saygın bir halk ozanı olarak hatırlanacak.

Haber Ara