Dink soruşturması kararına itiraz
Hrant Dink cinayeti soruşturmasında 24 kişi hakkında verilen 'takipsizlik' kararına itiraz edildi...

Oluşturma Tarihi: 2016-01-06 03:39:56

Güncelleme Tarihi: 2016-01-06 03:39:56

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre, Hrant Dink'in ailesi, cinayet soruşturmasında eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve eski MİT'çi Özel Yılmaz ile Ergenekon davası sanıkları Veli Küçük, Oktay Yıldırım ve Kemal Kerinçsiz'in de aralarında olduğu 24 kişiye verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

2007'deki cinayette kamu görevlilerinin ihmaliyle ilgili 26 şüpheliye dava açılırken, 43 şüpheli hakkında "görevi kötüye kullanma", "silahlı terör örgütüne üye olma", "resmi belgede sahtecilik", "örgütün veya amacının propagandasını yapma", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçu ve suçluyu övmek" ve "kasten öldürme" suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti. 

Savcı Gökalp Kökçü'nün dava dışında bıraktığı isimler arasında, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni'yken Hrant Dink'le "Sabiha Gökçen'in Ermeni olduğuyla" ilgili haberin ardından İstanbul Valiliği'nde görüşen eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve görüşmede hazır bulunan eski MİT'çi Özel Yılmaz, Ergenekon davası sanıkları Oktay Yıldırım, Kemal Kerinçsiz, Mehmet Fikri Karadağ, Veli Küçük ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler de vardı.

'DURUMUN AĞIRLIĞINI BİLİYORLARDI'

Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu dün 43 kişiden 24'ü için savcılığın kararına itiraz etti. Bakırcıoğlu dilekçesinde özetle şunları anlattı: 

İstanbul MİT Bölge Başkanlığı Terörden Sorumlu Daire Başkanı Özel Yılmaz ile İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, durumun ağırlığını biliyorlardı. Tedbir almadılar. İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri hakkında Dink'i korumadıkları için iddianame düzenlenmesini zorunlu hale getiren deliller var. Dink'in ‘hedef kişi' haline getirilmesiyle ilgili soruşturmada Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz ve Oktay Yıldırım'ın, cinayeti işleyen örgütle bağlarının açığa çıkma olasılığı var."