Geçtiğimiz günlerde 83 kişinin beraat ettiği Poyrazköy Davası'nda bin 600 sayfalık gerekçeli karar açıklandı: Soruşturmada hep aynı ekibin görev alması şüpheli bulundu.
Poyrazköy'de bulunan mühimmatın sanıklarla ilişkisi tespit edilemedi.
Tüm dosyalar sahte dijital deliller ile oluşturulmuş. Dijital delillerde ekleme ve silme işlemleri yapılmış. Sahtecilikle ilgili sorumlular cezalandırılsın.
''Dijital delillerle oynandı, silme ve ekleme işlemleriyle sahtecilik yapıldı. Dava dosyalarında özel olarak belirlenmiş aynı kişiler tüm soruşturma aşamalarında görev aldı.'' Bu ifadeler, Poyrazköy davasının gerekçeli kararından...
Gerekçeli kararda, sanıkların Poyrazköy ve Kaynarca köyünde bulunan mühimmatla irtibatın belirlenemediği ifade edildi.
Bu görüşe varılırken sinyal bilgilerine göre sanıkların mühimmatların gömüldüğü tarihlerde olay yerinde bulunmadıklarına dikkat çekildi.
Ayrıca, sanıklardan Levent Bektaş'ın imzasının bire bir kopyalandığı ve "Azınlıklar emir", "Kilise" ile "kiliseler" isimli dijital dokümanların tarih bilgisinin güncel olmayan başka bir bilgisayardan yüklendiği belirtildi.
Mahkeme, sanıklar arasındaki haberleşmeye ait olduğu iddia edilen bir notun da ihbar mektubunun inandırıcılığı ile birlikte değerlendirildiğinde hayatın olağan akışına uygun bulunmadığına hükmetti.
Öte yandan emniyet yetkililerinin "Kafes eylem planı" dosyalarından önceden haberdar olduğu ve soruşturmayla kovuşturma makamında görev alanların belli bir grup ya da yapı adına hareket ettiklerine dair kuvvetli şüphelerin bulunduğuna yer verildi.
Mahkeme, soruşturma aşamasında hukuka aykırı delil toplayan, arama ve el koyma kararları veren, sahte delil üreten, kişi ya da kişiler hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Dava kapsamında yargılanan aralarında emekli koramiral ve tuğamirallerin de bulunduğu 83 sanık beraat etmişti.