Dolar

33,9917

Euro

37,8473

Altın

2.819,00

Bist

9.602,14

DSÖ’den Şok Açıklama: Cep Telefonları Beyin Kanserine Yol Açmıyor

Cep telefonu kullanımının beyin kanserini tetiklemediğini açıkladı. 1994-2022 yılları arasındaki 63 çalışmanın analizine göre, cep telefonları ile kanser arasında bir bağlantı bulunamadı.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-07 13:52:03

DSÖ’den Şok Açıklama: Cep Telefonları Beyin Kanserine Yol Açmıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), cep telefonları ile beyin kanseri arasındaki bağlantıyı araştıran kapsamlı bir inceleme raporu yayınladı. Yeni veriler, cep telefonu kullanımının beyin kanserine yol açmadığını gösteriyor.

CEP TELEFONU KULLANIMI VE BEYİN KANSERİ ARASINDAKİ BAĞLANTI YOK

DSÖ'nün araştırmasına göre, cep telefonları ile beyin kanseri arasında bir ilişki bulunamadı. 1994'ten bu yana yapılan 63 çalışmanın analizine göre, cep telefonu kullanımında büyük bir artışa rağmen beyin kanseri vakalarında anlamlı bir artış gözlemlenmedi.

KAPSAMLI ANALİZ SONUÇLARI “GÜVEN VERİCİ”

Araştırmanın baş yazarlarından Ken Karipidis, cep telefonu kullanımının “fırladığı” göz önüne alındığında sonuçların “çok güven verici” olduğunu belirtti. Avustralya Radyasyon ve Nükleer Koruma Kurumu'ndan Karipidis, beyin kanseri vakalarında herhangi bir artışın söz konusu olmadığını vurguladı.

RADYASYONUN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ ARANIYOR

Analiz, beyin ve tükürük bezlerindeki kanserler ile lösemi arasındaki ilişkiyi ve kablosuz teknolojilerde yaygın olarak kullanılan radyo dalgalarına maruz kalmanın etkilerini inceledi. Çalışma, 10 ülkeden 11 araştırmacı tarafından değerlendirildi ve 1994-2022 yıllarını kapsıyor.

DAHA ÖNCEKİ ÇALIŞMALARIN YENİ VERİLERLE GÜNCELLENMESİ BEKLENİYOR

DSÖ, daha önce cep telefonlarının radyasyonundan kaynaklanan sağlık etkilerine dair kesin kanıt bulamadığını belirtmişti. Ancak, yeni veriler ışığında kablosuz radyasyonun sınıflandırılmasının yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulunuyor.

Haber Ara