Dünya İnsani Zirvesi İstanbul'da yapılacak
Zirve, 70'in üzerinde devlet ve hükümet başkanı, çok sayıda bakan ve üst düzey resmi temsilcinin yanı sıra uluslararası örgütleri ve krizlerden etkilenen toplulukları bir araya getirecek.

Oluşturma Tarihi: 2016-05-19 15:14:41

Güncelleme Tarihi: 2016-05-19 15:14:41

Dünya İnsani Zirvesi, 70'in üzerinde devlet ve hükümet başkanı, çok sayıda bakan ve üst düzey resmi temsilcinin yanı sıra uluslararası örgütleri, sivil toplum ve akademik kuruluşları, medya ve özel sektör temsilcileriyle krizlerden etkilenen toplulukları bir araya getirecek.

AA'nın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletlerin (BM) düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi, 23-24 Mayıs'ta Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

İnsani yardım alanında önemli bir dönüm noktası olacak zirve, 70'in üzerinde devlet ve hükümet başkanı, çok sayıda bakan ve üst düzey resmi temsilcinin yanı sıra uluslararası örgütleri, sivil toplum ve akademik kuruluşları, medya ve özel sektör temsilcileriyle krizlerden etkilenen toplulukları bir araya getirecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikili temaslarda bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve dolayısıyla Türkiye'ye gelecek devlet, hükümet başkanlarıyla ikili temaslarda bulunacak. Zirve vesilesiyle 21 Mayıs'ta Uluslararası Akademik Forum da düzenlenecek.

"En cömert donör ülke Türkiye"

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinin açıklamasında, BM verilerine göre, Türkiye'nin, dünyada en çok mülteci barındıran ülke konumunda bulunduğu da vurgulandı.

Türkiye'nin, silahlı çatışmalardan, doğal afetlere ve salgın hastalıklara kadar geniş bir yelpazeye yayılan insani krizlerin mağdurlarına yardım elini uzattığına işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye, resmi insani yardımın milli gelire oranı dikkate alındığında dünyanın en cömert donör ülkesi. İnsani krizlerin önlenebilmesine yönelik olarak kalkınma odaklı insani yardım sağlayan Türkiye'nin, Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahibi olarak seçilmesi, ülkemizce yürütülen etkin insani diplomasinin uluslararası toplum tarafından takdirinin de bir nişanesi olarak görülmektedir."