Dirliş Postası'ndan Aslıhan Demir'in haberine göre;
İslam coğrafyasının alev alev yandığını, yanı başımızda Suriye'de sivillerin bombalanıp kadınların tecavüze uğradığını, bebeklerin mama, süt ve bez gibi acil ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını söyleyen Gökçimen, “Oğlu, eşi katledilmiş kadınlar çıldırmış durumda. Dünya sessiz kalmakta çok başarılı” diye konuştu.
Suriye'deki zulmü tüm dünyaya belgeseller çekerek duyurmayı amaçlayan Gökçimen, Beyazıt'taki kitap fuarında “Haykırış” adını verdiği kitabını imzaladı.
Çektiği belgeselin 50 dakika sürdüğünü, bu kitapta ise pek çok konudan bahsettiğini söyleyen Gökçimen, “Kadınlar, bazı şeyleri kameralar önünde anlatamadılar, burada uzun uzun konuştular. Suriye Zindanlarında 24 Saat belgeselinden alıntılar ile yeni röportajlar da var” dedi.
Belgeselin farklı dillere çevrildiğini, çok fazla insana ulaştığını ifade eden Gökçimen, “50 kenti dolaştık. Üniversitelerde öğrencilere, camilerde cemaate anlattık, ‘bu kadarını tahmin etmiyorduk, bilmiyorduk, Suriyeli kadınların kötü olduğunu sanıyorduk' gibi tepkiler aldık. Haykırış birçok şeyi değiştirdi” diye konuştu. Kudüs'le ilgili bir belgeselin de Eylül-Ekim gibi geleceğini kaydeden Gökçimen, kimsenin yaşanan bu zulme duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladı.
“Suriye en kötü şartları yaşıyor”
Ümmet coğrafyasında durumun içler acısı olduğunu dile getiren Gökçimen şunları söyledi:
“Suriye, dünyanın en kötü şartlarını yaşıyor. Hemen yanı başımızda yüzyılın en büyük acısı var. Siviller bombalanıyor, kadınlar tecavüze uğruyor. Kadınların çoğu namusunu korumak için çocuklarıyla başka ülkelere gidiyor, özellikle Türkiye'ye. İnsanlar maalesef bu görüntülere alıştı. Sosyal medya olmasa, bizler anlatmasak birçok kişi Suriye'den haberdar bile değil. Suriye'ye yardımlar gittikçe azalıyor. İnsanlar oruçlu, su diye inliyorlar. Su bile gitmiyor. Çocuklar için mama yok, süt yok, bez yok! Anneler çok kötü. Oğlu, eşi katledilmiş kadınlar çıldırmış durumda. Yaşadıkları anlatılacak gibi değil. Büyük bir kargaşa var. Bu yıkıma sessiz kalamazdık. Bu yüzden belgesellerle, seminerlerle, kitaplarla onların sesi olmaya çalışıyoruz.”
Dünya ülkelerinin görmek ve duymak istemediği gerçekleri haykırmaya çalıştıklarına işaret eden Tülay Gökçimen, “Kadınlara tecavüz edildiğini dünya bilmiyor mu, biliyor. Ama herkesin Suriye ile ilgili bir düşüncesi var. Bu yüzden sessiz kalıyorlar. Suriye'de Esed rejiminin insanlara yaptığı işkenceleri gösteren bir kaynak olacak” ifadesine yer verdi.