Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Emekli Mehmet Dede, okulda ücretsiz çalışarak destek oluyor

80 yaşındaki Mehmet dede, torununu yalnız bırakmamak için her gün gittiği okulda gönüllü görev alarak 800 öğrenciye sahip çıktığını ve 'Devlet okuluna katkı için buradayım' dedi.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-26 07:42:05

Emekli Mehmet Dede, okulda ücretsiz çalışarak destek oluyor

80 yaşındaki Mehmet Coşkunlar, torununu götürdüğü okulda gönüllü görev alarak adeta bir kahramana dönüştü. Otizm ve dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tanısı konmuş torunu Burak Tangül'e destek için her gün okula gelen Mehmet dede, arızaları tamir etmekten okul aile birliği başkanlığına kadar birçok görevi üstleniyor ve "Ben buraya ücret için değil, çocukların hayrı için geliyorum" dedi.

ASLA ÜCRET ALMIYOR

Mehmet Coşkunlar, 15 yaşındaki torunu BurakAhi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne her gün kendi götürerek yanında bulunuyor. Mehmet dede, gönüllü olarak okulda arızaları ve eksikleri tamir etmek için çalışıyor. Emekli maaşı olduğunu ve hiçbir ücret talep etmediğini belirten Coşkunlar, bu yardımı tamamen devlet okuluna katkı için yaptığını ifade etti.

HEPSİNİ ÇOK SEVİYORUM

Mehmet dede, okulun hayrı için her gün çeşitli tamirat işleriyle ilgilenirken, "Buraya ücret için gelmiyorum, devlet okulunun hayrı için geliyorum" dedi ve çocuklarla arasındaki güçlü bağı anlattı. "Çocukların hepsini seviyorum. Onlar da beni sayarlar, 'Kolay gelsin' demeden geçmezler" ifadelerini kullanan Mehmet dede, küçük yardımlarından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Haber Ara