Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca SODES kaynaklarının 'FETÖ/PDY'ye aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucunda sonucunda 1'i tutuklu 16 sanık hakkında "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak", "örgüt adına faaliyet göstermek", "nitelikli zimmet" ve "özel evrakta sahtecilik" suçlarından 3 aydan 10 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlandı.
Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanık savunmalarının alındığı davada, tutuklu sanık Yıldırım, suça konu olan projede, SODES esaslarına uygun şekilde hazırlayarak işe başladıklarını iddia etti.
Projede ihalelerin kendisinin izinli olduğu tarihlerde, yerine vekaleten eden, aynı zamanda 23 Nisan İlkokulu Müdür Vekili Sezai Öz'ün görevde olduğu dönemde yapıldığını öne süren Yıldırım, ihaleler yapıldığında ilçede dahi olmadığını söyledi.
Yıldırım, projede yapılmayan hiç bir şeyi, yapılmış gibi göstermediklerini savunarak, bu nedenle üzerine atılı suçlamaları reddederek, tahliyesini ve dava sonucunda beraatini talep etti.
"Yapılanların paralel yapının oyunu olduğunu sonra anladım"
Dönemin 23 Nisan İlkokulu Müdür Vekili Sezai Öz ise projede o dönemde okul müdür vekilliği ile ilçe milli eğitim müdür vekilliği yaptığını belirtti.
Proje kaynaklarının belli okullara aktarıldığı iddialarını kabul eden Öz, "Bu oyunun, paralel yapının oyunu olduğunu sonra anladım." dedi.
Savunmasını tamamlamasının ardından söz alan sanık avukatlarının "Neden o gün konuşmadın" şeklindeki sorusuna Öz, "Paralel yapı o gün çok güçlüydü. Her şeyin üstünde görünüyorlardı. Görevimden olabilirdim." diye konuştu.
Mahkeme heyeti, katılan sanıklar ile 12 tanığın ifadelerinin dinlenmesinin ardından verdiği ara kararla tutuklu sanık Yusuf Yıldırım'ın, tutuklukta geçen süre dikkate alınarak serbest bırakılmasına, eksik evrakların tamamlanması, katılmayan diğer 3 sanığın bir sonraki celse hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.