Dolar

33,9923

Euro

37,8721

Altın

2.822,35

Bist

9.577,46

Evde bakım maaşı yatan iller listesi Eylül 2024: Ödemeler başladı mı?

Eylül 2024 evde bakım maaşı ödemeleri için sorgulama işlemleri başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği tarihlerde hesaplara yatırılan 9 bin 77 TL’lik destek ödemesi için e-Devlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor. İşte detaylar...

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-08 07:19:14

Evde bakım maaşı yatan iller listesi Eylül 2024: Ödemeler başladı mı?

Eylül ayı evde bakım maaşı ödemelerinin hangi illerde yattığı merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen evde bakım aylığı, 2024 Eylül ayı ödemelerinin hesaplara ne zaman yatacağı konusunda yoğun bir şekilde araştırılıyor. Hak sahipleri, 9 bin 77 TL tutarındaki devlet desteği ödemesi için Bakan Göktaş'tan açıklama bekliyor. Ödemeler her ay belirli tarihlerde hesaplara yatırılıyor ve e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 2024 Eylül ayı evde bakım parası sorgulama ekranı ve detaylar…

EYLÜL AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılmaktadır. Buna göre Eylül ayı ödemelerinin 15 Eylül tarihinden itibaren hesaplara geçmesi bekleniyor. Ödemelerin kesin tarihiyle ilgili olarak Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'tan resmi bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

2024 TEMMUZ EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2024 Temmuz zammıyla birlikte yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı miktarı belli oldu. Memur maaş katsayısındaki değişiklik sonrası evde bakım maaşı ödeme tutarı 9 bin 77 TL olarak güncellendi. Bakıma muhtaç yaşlı ve engelli fertlere yönelik verilen bu devlet desteği, ihtiyaç sahipleri için hayati öneme sahip.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alan vatandaşlar, ödemelerini sorgulamak için telefonlarının SMS özelliğini kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne “BAKIYE” yazıp 4747'ye SMS göndererek bakiyelerini sorgulayabilir. Mesaj göndermeniz halinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilecektir.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA

e-Devlet sistemi üzerinden “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfası ile evde bakım maaşı ödemelerini takip etmek mümkündür. Sisteme kayıtlı vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilir. Engelli evde bakım ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfası altından erişilebilir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için belirli şartlar sağlanmalıdır:

  1. Gelir kriterlerine uygun olmak,
  2. Bakıma muhtaçlık kriteri,
  3. Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Başvuru için, engelli bireyin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine müracaat edilmelidir.

Haber Ara