Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Five Nights At Freddy's Oyunları Ve Sıralaması

Yıllarca bizimle birlikte olan Five Nights At Freddy’s yani kısacası FNAF, Scott Cawthon tarafından hazırlanan bir hayatta kalma korku oyunudur. Birkaç oyunun Illunix gibi firmalar tarafından tasarlansa da çoğunun altında Scoot Cawthon imzası vardır. Bu seri 11 oyundan oluşmaktadır. Çoğu kişinin bitiremediği hatta 3-5 dk oynayıp bıraktığı, oynayanların da asıl hikâyeyi kaçırdığı bir oyundur FNAF.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-03 19:37:46

Five Nights At Freddy's Oyunları Ve Sıralaması

Oyunların yanı sıra 2 spin-off 12 kitap ve de 3 romanı da mevcuttur. Hatta oyunun en popüler karakterlerinden birinin oyuncağı da var. İster Huggy Wuggy oyna, istersen de süs olarak sakla. 1001 oyun sitesinde yer alan bu oyunla eğlence garantisi veriliyor. İsterseniz oynadığınız zaman yerinizden oturmayacağınız hop oturup hop kalacağınız FNAF oyunlarına bir göz atalım.

Yıl

İsim

2014

Five Nights At Freddy's

2014-2015

Five Nights At Freddy's 2

2015

Five Nights At Freddy's 3

2015

Five Nights At Freddy's 4

2016

FNaF WORLD

2016

Five Nights At Freddy's : Sister Location

2017

Freddy Fazbera's Pizerria Simulator

2018

Ultımate Custom Night

2019

FnaF VR: Help Wanted

2019

FNaF AR: Special Delivery

2019

Freddy In Space 2

Five Nights At Freddy's (2014)

2014'de yayınlanan bu oyun, bir pizzacıda gece güvenlik görevlisi olan Mike Schmith'in başından geçen olayları anlatıyor. Mike'den önceki güvenlik görevlisi ses kaydı ile dükkanda olan 4 animatronik karakteri olan Freddy Fazbear, Bonnie, Chica ve Foxy'nin uzun süre kapalı olursa servo motorlarının arızalanacağını ve bu yüzden de geceleri hareket etmek zorunda olduklarını söylüyor. Eski çalışan Mike'a animatroniklerden birisi eğer gece bir insanla karşılaşırsa onu kostümsüz animatronik olduğunu düşüneceklerini ve onu bir animatronik iskeletinin içine yerleştirmeye çalışırken öldüreceklerini söylüyor ve o heyecan verici oyun başlıyor.

Five Nights At Freddy's 2 (2014)

Bir aile restoranı olan Freddy Fazbear's Pizza'da bir gece bekçisi olarak işe başlayan Jeremy Fitzgerald'ı eski bir çalışan hem oyunu hem de hikayeyi anlatmak için her gece arar. Eski çalışan Jeremy'e animatroniklerin çocukları potansiyel zararlardan korumak için özel yüz tanıma özelliğine sahip olduklarını dile getiriyor. Herhangi bir ses duymadıkları için yazılımları onlara yanlış odada olduğunu söylüyor ve animatronikler eğlendirecek insanlar bulmak için duydukları sesleri araştırmaya başlıyorlar.

Telefondaki adam animatroniklerin onu bir animatronik iskeleti zannetmemesi için bir Freddy kostümü giymesi ve odalardan birinde bir müzik kutusu koyduğunu söylüyor. Animatroniklerin ondan uzak durmasını istiyorsa o müzik kutusunu sarmayı unutmaması gerektiğini söylüyor. İkinci hikaye de bu şekilde uzayıp gidiyor, okuyunca bile heyecanlandığımız bu harika oyunu oynamak için can atıyor olmalısınız.

(FNAF 3) Five Nights At Freddy's 3 (2015)

2 Mart 2015'te yayınlanan Five Nights At Freddy's 3 serinin üçüncü oyunudur. 7 Mart 2015'te Android cihazlara uyumlu olarak yayınlanmıştır. 12 Mart 2015'te ise iOS cihazlara uyumlu şekilde çıktı. Temel mantığı ilk iki oyunla aynı olan oyunda yine Freddy Fazbear's Pizza'da çalışan bir güvenlik görevlisinin başından geçenleri animatroniklerin nasıl kurtulduğu anlatılıyor.

(FNAF 4) Five Nights At Freddy's 4 (2015)

Serinin dördüncü oyunu olan Five Nights at Freddy's 4, 23 temmuz 2015'e Android, Nintendo switch, PlayStation 4, Xbox one, iOS ve Microsoft Windows'a uyumlu şekilde yayınlanmıştır. Oyun bir çocuk odasında animatroniklerden saklanmaya çalışmakla geçiyor. Eğer korku sevenlerdenseniz bu dörtlü seri sizler için en uygunudur.

FNAF World (2016)

Five Nights At Freddy's serisinin ilk yan oyunu olan FNAF World 21 Ocak 2016'da Microsoft Windows için Steam'de yayınlandı. 12 Ocak 2017'de de Android'e uyumlu şekilde çıkan oyun bitmemiş ve hatalarla dolu olarak çıktı bu da kötü satışlara ve en sonunda vitrinlerde kaldırılmasına yol açtı. Windows sürümü 8 Şubat 2016'da ücretsiz ve güncel şekilde yeniden piyasaya sürüldü.

Five Nights At Freddy's: Sister Location (2016)

Serinin altıncı oyunu olan Five Nights at Freddy's: Sister Location yayında olan beşinci oyundur ancak FNAF World'u sayarsak altıncı oyun oluyor. 7 Ekim 2016'da Steam ve Gamejolt'ta piyasaya sürüldü, 22 Aralık 2016'da Android'e, 3 Ocak 2017 tarihinde ise iOS cihazlara uyumlu şekilde piyasaya sürüldü.

Freddy Fazbear's Pizza'nın kapanmasıyla yeni bir pizzacıya geçen animatroniklerle birlikte oyuna yeni katılan karakterler de oldukça önemli yer alıyor. Oyuncu her gece farklı görevler yapar ve animatroniklere yakalanmamaya çalışır. Serinin en iyi oyunlarından biridir.

Freddy Fazbera's and Pizzeria Sımulatör

Serinin yedinci oyunu olan Freddy fazvear's and pizzeria Simulator ilk olarak 4 Aralık 2017'de Steam ve Gamejolt üzerinden yayınlandı. 13 Ağustos 2019'da ise android ve iOS cihazlar için çıkarıldı. Oyun sonunda bir yangın çıkar ve pizzacı yanar ve içindeki her şey yanarken video yayını kesilir. Sonunda görevlerin tamamlandığı söylenir ve bir ara sahne girer ve en sonunda birden fazla alternatif elde edilebilir.

Ultımate Custom Night (2018)

Geldik serinin sekizinci oyununa. 27 Haziran 2018'de Steam ve game jolt'a 28 Nisan 2020'de ise Android ve iOS cihazlar için piyasaya sürüldü. Aynı zamanda Nintendo switch, PlayStation 4, Xbox one gibi oyun konsollarında da oynamak mümkün. Oyunda 50 karakter arasından seçim yapılır ve 0'dan 20'ye kadar bir zorluk seçeneği seçilmesi istenir. Gece boyunca oyuncu animatroniklerden kaçar ve onlara yakalanmamak için çeşitli kapılar, havalandırmalar vb. takip etmelidir. Oyuncu faz paraları ile güçlendirmeler alabilir ve animatronikleri durdurmak için peluşlar kullanılabilir. Siz de siteden Fnaf oyna seçeneği ile bu oyunu oynayabilirsiniz.

FNAF VR Help WANTED (2019)

Yapımını steel wool studios ve Scott games üstlenmiştir. 2019 yılında yayımlanan serinin dokuzuncu oyunudur. Önceki oyunlar gibi mobil, PC ve konsolda oynanabildiği gibi bir de sanal gerçeklik ile oynayabilmek mümkündür. Serinin ilk sanal gerçeklik oyunudur. Sanal gerçeklik ile birlikte heyecanın kat ve kat arttığı korkudan yerinizde duramayacağınız bir oyun.

FNAF AR Special Delivery (2019)

Sadece Android ve iOS cihazlara yani mobile özel bir oyundur. Bu serinin onuncu oyunu olan FNAF AR Special Delivery önceki oyunların tersine Scott Cawthon tarafından değil Illumix tarafından geliştirilip yayımlandı. Oyunda yapılmak istenen artırılmış gerçeklik çok iyi şekilde uygulanmış. GPS ve internet üzerinden siz nereye giderseniz animatronikler de sizinle geliyor gerilim bir kat daha artıyor. Korkunç öğelerse oyuna daha da tat katıyor. Bu mükemmel gerilimi siz de isterseniz 1001 Oyun üzerinden ücretsiz olarak indirip oynayabilirsiniz.

Freddy in space 2 (2020)

Freddy in space 2, Five Nights At Freddy's serisinin shoot- em -up yani yandan kaydırmalı oyunudur aynı zamanda serinin 11. oyunudur. Freddy'nin geri dönüşü dünyaya olmuyor. Bu oyunun diğerlerinden farklı olan bir yanı da dünyada geçmemesi.

11 oyunluk bir baş yapıt olan korku dünyasına yeni bir soluk getiren bu oyunları oynamayı tavsiye ederiz. Gerçek korku, gerilim severlerinin en sevdiği seriyi gerçek bir korku severiyseniz sevmeme ihtimalinin yok demektir. Sizler de oyun oyna seçeneğine tıklayarak siteden bu oyuna erişmeniz mümkündür.

Haber Ara