"OY ÇOKLUĞUYLA..."
Karaçöl'ün sorgusunun tamamlanmasının ardından kararını açıklayan heyet, Mahkeme Başkanı Fersat Aydın'ın tutuklanması yönündeki muhalefet şerhine rağmen iki üyenin serbest bırakılması yönündeki oyuyla serbest bırakıldı. Kararın ardından Karaçöl adliyeden ayrıldı.
"SUÇÜSTÜ KOŞULUNU TAŞIMADIĞI" GEREKÇESİYLE SERBEST KALDI
Kararda, Karaçöl hakkında "Örgüt üyeliği" ve "Türkiye Cumhuriyet ihükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerin kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından yakalama kararı çıkarıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Yakalama emri ile sorgusu yapılmış olan şüpheli Süleyman Karaçöl hakimlik sıfatına haiz olmakla, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 88. maddesi 'Ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçüstü halleri dışında suç işlediği ileri sürülen hakim ve savcılar yakalanamaz, üzerleri ve konutları aranamaz, sorguya çekilemez' amir hükmüne haiz olduğu ve şüpheli Karaçöl'e atılı suçun tarihi, soruşturma tarihi, yakalama tarihi ve sorgulama tarihi süreç olarak değerlendirildiğinde suçüstü koşulunu taşımadığı gözetilerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nı tututklama talebinin oy çokluğuyla reddine, şüphelinin serbest bırakılmasına"
GÖREVİNDEN TEDBİREN UZAKLAŞTIRILMIŞTI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "örgüt kurma" iddiasıyla eski savcı Muammer Akkaş ve eski hakim Süleyman Karaçöl hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararı çıkardı. İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki görevinden Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakim olarak atanan Karaçöl, HSYK tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı. HSYK 2. Dairesi, 12 Mayıs 2015't savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar vermişti.