Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Güçlü Ekonomi İçin Madencilik: İş İnsanı Muhammed Salih Yıldız’dan Önemli Açıklamalar

Madencilik Çalışmalarının Önemi: Fimar Mermer Satış ve Pazarlama Müdürü Muhammed Salih Yıldız'dan Önemli Açıklamalar

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-28 13:34:16

Güçlü Ekonomi İçin Madencilik: İş İnsanı Muhammed Salih Yıldız’dan Önemli Açıklamalar

Fimar Mermer Satış ve Pazarlama Müdürü Muhammed Salih Yıldız: "Madencilik çalışmalarına dünden daha fazla önem vermeliyiz."

Güçlü bir ekonomi için madencilik çalışmalarına büyük önem vermemiz gerektiğini vurgulayan Yıldız, gündelik hayatta ihtiyaç duyulan tüm ürünlerin en az bir maden çeşidi içerdiğini belirtti. Madencilik sektörünün hemen hemen tüm sektörlere ham madde sağladığını ve istihdama ciddi oranda katkı sunduğunu ekleyen Yıldız, madenlerin ülke ekonomilerinde ham madde ve enerji kaynağı olarak stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Yıldız, "Ne şanslıyız ki böylesine stratejik bir sektörde çeşitlilik ve rezerv bakımından zengin bir ülkeyiz," dedi.

Doğal taşların madencilik sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ve dünya genelinde sıklıkla tercih edildiğini belirten Yıldız, bu taşların uzun süreli kullanım imkanı sağladığını ifade etti. "Bu noktada doğal taşın anavatanı olan ülkemiz, 650'nin üzerinde renk ve desende, 150'den fazla doğal taş türü ile mekanları mimari olarak güzelleştirmenin yanında, ekonomimize milyarlarca dolar katkı sağlıyor," diyen Yıldız, Türkiye sanayisi için stratejik önemi olan madenlerin halihazırda 182 ülkede tercih edildiğini vurguladı.

Yıldız, "Ülkemizin zenginliğini doğru biçimde çıkarmak, işlemek ve ekonomiye sunmak ana hareket noktamız olmalı. Güçlü bir ekonomi, gelişmiş bir sanayi ve kendimize yetebilmek için madencilik çalışmalarına dünden daha fazla önem vermeliyiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Ara