Dolar

34,0489

Euro

37,9155

Altın

2.823,20

Bist

9.753,52

Günde 7 Muşmula Tüketmenin Böbreklere Etkisi: Şifa Kaynağı Meyve!

Günde 7 adet muşmula tüketmek böbrekleri temizler, beyin hücrelerini yeniler ve karaciğeri korur. Antioksidan etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendirirken, zayıflamaya da yardımcı olur.

6 Gün Önce Güncellendi

2024-09-11 08:01:10

Günde 7 Muşmula Tüketmenin Böbreklere Etkisi: Şifa Kaynağı Meyve!

Muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlar'da doğal olarak yetişen, faydaları saymakla bitmeyen bir meyvedir. Halk arasında döngel olarak da bilinen bu şifa kaynağı, özellikle böbrekleri temizlemesi ve zayıflamaya yardımcı olmasıyla bilinir. Her gün 7 adet tüketildiğinde böbrekleri temizleyerek, beyin hücrelerini ve karaciğeri yeniler. A ve C vitamini bakımından zengin olan muşmula, antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki toksinleri temizler ve bağışıklığı güçlendirir. "7'den 70'e herkese şifa dağıtan bu meyve, hak ettiği ilgiyi göremiyor."
Doktor Fevzi Özgönül'ün belirttiği gibi muşmula, sadece sağlığa fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de etkili bir yardımcıdır. Özellikle "muşmula çayı bağırsak hareketlerini artırarak zayıflamaya katkı sağlar."

MUŞMULANIN FAYDALARI

  • Serinletici etkisiyle ferahlık verir.
  • Antioksidan yapısıyla toksinleri yok eder.
  • Bağışıklığı güçlendirir, diyabete karşı korur.
  • Karaciğeri korur, cilt kanserine karşı etkilidir.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR MU?

Muşmula, bağırsak hareketlerini hızlandırarak zayıflamaya engel olan faktörleri ortadan kaldırır. "Bu yüzden muşmula çayı kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilmelidir."

MUŞMULA ÇAYI TARİFİ

Bir litre suya bir avuç ince doğranmış muşmula ekleyin, kaynattıktan sonra süzün ve bal ile tatlandırarak günde üç öğün içebilirsiniz.

Haber Ara