Dolar

34,2714

Euro

37,4959

Altın

2.928,60

Bist

8.876,22

Harry Potter serisinin yazarı J. K. Rowling’e ait yat Fethiye'de

Muğla'nın Fethiye ilçesine demir atan Harry Potter serisinin İngiliz yazarı J.K. Rowling’e ait 88,5 metre uzunluğundaki mega yat 'Samsara', Fethiye İskelesi’nde 170 ton yakıt aldı.

1 Saat Önce Güncellendi

2024-10-12 18:24:43

Harry Potter serisinin yazarı J. K. Rowling’e ait yat Fethiye'de

Harry Potter serisinin İngiliz yazarı J.K. Rowling'e ait 88,5 metre uzunluğundaki Cayman Adaları bayraklı mega yat 'Samsara', Fethiye İskelesi'ne yanaştı.

366445

Ege kıyılarında mavi yolculuk yaparken, son 2 haftadır Göcek'te olan mega yata, 170 ton yakıt alındı.

GZrLl-tWAAQFp07

Yazar J.K. Rowling'in yatında olup olmadığı henüz öğrenilemedi.

2_959

Samsara, yakıt ikmalinin ardından tekrar Göcek'e döndü.

366444

Öte yandan mega yatı gören yerli ve yabancı tatilciler, gün boyu fotoğraf çekildi.

GZrWoHQXgAkuHg-

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling kimdir?

Dünyaca ünlü fantastik roman serisi Harry Potter'ın yazarı J.K. Rowling'in 150 milyon dolar (5 milyar TL) değerindeki yatı Fethiye'ye demir attı. Büyük ilgi gören yatın 5 metrelik dairesel yüzme havuzu, son teknoloji sinema salonu ve özel plaj kulübü gibi birçok lüks özelliği bulunuyor. Peki, Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling kimdir?

Yazma tutkusu 6 yaşlarında başlayan J.K. Rowling,, 1965 İngiltere doğumludur. Kendini bir kalıbın içinde tutmayarak yazmak istediklerini yazıp okuyucularına sunmuştur. 1983 yılında okuldan ayrılarak Exeter Üniversitesi'nde Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü tamamlamıştır.

Robert Galbraith gibi takma isimlerle de kitap çıkartan J. K. Rowling'in adı Joanne Rowling'dir. Katleen adı yazarın büyükannesinin ismidir.

Yazarın 1997 yılında yayımladığı Harry Potter serisinin ilk kitabı olan Harry Potter ve Felsefe Taşı kariyerinde bir dönüm noktası haline gelmiştir.

Bir çok ödül alan Harry Potter serisinin ilk kitabını haftasonu ev bakmak için gittiği Manchester'dan dönerken tren yolculuğunda hikaye kurgusunun üstünde yoğunlaşıp daha sonra o günün gecesi kitabın ilk bir kaç sayfasını yazıya dökmeye başlamıştır.

Yazarın günümüzde büyük hayran kitlesine sahip olan kült serisi Harry Potter kitap serisi beyaz perdeye de uyarlanmıştır.

2015 senesinde birkaç yazarla birlikte tiyatro metni olarak Harry Potter ve Lanetli Çocuk eserini hazırlamıştır. Daha sonra kitap haline getirilen tiyatro oyunu, kısa zamanda büyük satış başarısı yakalamıştır.

Rowling'in Harry Potter ve Robert Galbraith takma adıyla yazdığı Guguk Kuşu gibi eserlerden başka Boş Koltuk adında bir macera kitabı da vardır.

DHA, NTV

SON VİDEO HABER

Saldırıya uğrayan ambulans sürücüsü konuştu

Haber Ara