İBB’nin eli gençlerin üzerinde
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), gençlere her alanda hizmet vermeye devam ediyor. İBB; eğitimden eğlenceye, kariyer planlamasından, iş hayatına kadar her alanda gençlere maddi manevi destek sağlıyor. Belediye bu yıl 75 bin öğrenciye 4 bin 500 lira burs verecek. Aynı zamanda öğrencilere yurt açan İBB, kendi bünyesindeki kurslarla teknolojiden sanata, finanstan yazılıma kadar birçok alanda öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı veriyor. Bir taraftan gençlerin kültür sanat alanındaki ihtiyaçlarını karşılayan İBB, diğer yandan onların özel sektörde iş bulmalarına yardımcı oluyor.

Oluşturma Tarihi: 2022-08-29 18:11:44

Güncelleme Tarihi: 2022-08-29 18:11:44

İBB gençlere her alanda fırsat eşitliği sunuyor. Bu yıl burs miktarını 4 bin 500 liraya çıkaran İBB, 75 bin öğrenciye burs verecek. Bir taraftan öğrencilere yurt açan İBB, gençlerin internet, teknolojik eğitim, kültür sanat gibi her türlü ihtiyacını ücretsiz olarak karşılayan projeler üretiyor.

Gençleri, İstanbul'un geleceğine katkı sunmaya davet eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gençlere şöyle seslendi: “İstanbul'a hizmet etmek için göreve gelirken, bu kenti gençler için fırsatlar şehrine dönüştüreceğimize; gençler okurken, üretirken, kendi başına bir hayat kurarken hep yanında olacağımıza söz vermiştik. Sözümüzde duruyor, sana yeni fırsatlar yaratabilmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.”

GENÇLERE 4 BİN 500 LİRA BURS

İBB ‘Genç Üniversiteli Eğitim Desteği' ile 2019-2020 eğitim döneminde 29 bin 423 öğrenciye, 2020-2021 eğitim döneminde 33 bin 763 öğrenciye, 2021-2022 döneminde ise 51 bin 992 öğrenciye 3 bin 200 lira burs verdi.

İBB 2022-2023 döneminde 75 bin öğrenciye geri ödemesiz 4 bin 500 lira burs verecek. Genç Üniversiteli Eğitim Desteği hakkında bilgi almak ve başvurmak için gencuniversiteli.ibb.istanbul adresine girmek yeterli.

BU YURTLAR GENÇLER İÇİN

İBB, 2021-2022 eğitim döneminde Avcılar Üniversite Mahallesi'ne iki tane, Beyoğlu Örnektepe Mahallesine bir tane kız öğrenci yurdu açtı. Yeni dönemde hizmet verecek Gaziosmanpaşa yurdu ise erkek öğrencilere ev- sahipliği yapacak. İBB, yurtlarda 5 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. İBB öğrenci yurtları hakkında bilgi almak için ise; yurt.ibb.istanbul adresine bakmak yeterli.

GENÇLER İSTANBULKART MOBİLİ SEVDİ

Ulaşımdan alışverişe, müzelerden restoranlara İstanbulkart artık şehrin birçok noktasında kullanılıyor. Yüklemesi kolay, kullanması kolay, aplikasyon ile de işlem yapılabiliyor. Gençler İstanbulkart mobil uygulamasını çok sevdi. İstanbulkart Mobil uygulamasının aktif 3 milyon kullanıcısı bulunuyor. İstanbulkart Mobil tam 8 milyon kez telefonlara indirildi. Yüzde 57'si erkek, yüzde 43'ü kadın olan İstanbulkart Mobil'in kullanıcılarının yüzde 30'u 18-24 yaş arasındayken; yüzde 29'u 25-34 yaş arasında bulunuyor. İstanbulkart mobilden, abanmon yüklenebilir, özel kampanyalar takip edilebilir, fiziki karta ihtiyaç duymadan QR kod ile yolculuk yapılabilir.

BİO İLE İŞ HAYATINDA YERİNİ AL

Şimdiye kadar 13 Bölgesel İstihdam Ofisi (BİO) açan İBB, Mobil İstihdam Ofisleri ile de kent meydanlarında başvuru alıyor. İş çevreleriyle istihdam için iş birliği yaparak 62 bin kişiye özel sektörde istihdam sağlayan BİO'lar; gençlerin de yanında. Gençler ister öğrenimine devam ederken, ister mezun olduğunda özel sektörde iş bulmak için bio.ibb.istanbul adresinden başvuruda bulunması yeterli.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE DE YANINDA

İBB'nin Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri, YKS'ye giren gençlerin tercihlerini en doğru şekilde yapabilmelerine katkı sağlıyor. İBB'nin uzman kadroları, genç İstanbulluların tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. 2022 yılında 147 personelle 22 noktada ve Alo 153 Çözüm Merkezi ile hizmet veren İBB, 71 bin gence hizmet verdi. Üniversite tercih hizmeti ile ilgili detaylı bilgi için tercih.ibb.gov.tr adresine bakılabilir.

İBB'nin gençler için yaptığı diğer destekleri şöyle sıralamak mümkün: