Dolar

34,0296

Euro

37,9009

Altın

2.826,57

Bist

9.577,46

Ihlamur çayıyla basura en doğal çözüm! Bir kaşık balla karıştırın, içmeye başlayın!

'Basura en doğal çözüm olan ıhlamur çayı, kalbi koruyup damarları genişletiyor. Neredeyse her evde bulunan bu mucizevi bitki, 1 kaşık balla karıştırıldığında daha da etkili hale geliyor. Bardak bardak içerek sağlığınıza sağlık katın!'

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-09 08:02:32

Ihlamur çayıyla basura en doğal çözüm! Bir kaşık balla karıştırın, içmeye başlayın!

Her evde bulunan ıhlamur, sadece soğuk algınlığı için değil, basur gibi rahatsızlıkların doğal tedavisinde de etkili bir bitki olarak biliniyor. Özellikle kalp sağlığını koruyup damarları genişletici etkisiyle dikkat çekiyor. İşte bu mucizevi çayın sağlığımıza sunduğu faydalar...

SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP İLE SAVAŞIR

Soğuk algınlığı ve grip belirtilerini hafifletir. Boğaz ağrısı, öksürük ve burun tıkanıklığı gibi semptomları hafifletmede yardımcı olur. Ayrıca terlemeyi teşvik ederek vücudun toksinlerden arınmasına katkıda bulunur ve ateşi düşürür.

STRESİ AZALTIR VE ANKSİYETEYLE SAVAŞIR

Doğal bir sakinleştirici olarak bilinen ıhlamur, stres ve anksiyete belirtilerini azaltır. Sinirleri yatıştırır, uyku kalitesini artırır ve daha huzurlu bir hayat sürmeye destek olur. Yatmadan önce içildiğinde uykusuzluk sorunlarını da gidermeye yardımcıdır.

SİNDİRİMİ RAHATLATIR, BASURA ŞİFADIR

Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileriyle bilinen ıhlamur, basur tedavisinde de doğal bir çözüm sunuyor. Gaz, şişkinlik ve mide rahatsızlıklarını gidermesinin yanı sıra düzenli tüketildiğinde, özellikle balla karıştırıldığında, basur ağrılarına da şifa olabilir. Uzman onayı alarak tüketmek önemlidir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Ihlamur çayı, bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar içerir. Vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyarak hastalıklara karşı direnci artırır. Özellikle kış aylarında düzenli tüketildiğinde hastalıklardan korunmayı sağlar.

AĞRI VE İLTİHABI AZALTIR

Ihlamur çayının anti-enflamatuar özellikleri sayesinde vücuttaki iltihaplanma ve ağrılar hafifler. Baş ağrısı, eklem ağrıları ve adet sancılarını hafifletmede de etkilidir.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

Ihlamur, cilt sağlığı için de faydalıdır. Cildi temizleyici ve tıkanmış gözenekleri açıcı etkisiyle güzelleştirir. Ayrıca ciltteki kızarıklık ve tahrişi giderir.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINA DESTEK

Ihlamur çayı, dolaşım sistemini destekleyerek kalp sağlığına olumlu katkılar sağlar. Damarları genişletici etkisi sayesinde kalp hastalıkları riskini azaltır.


LEZİZ IHLAMUR ÇAYI TARİFİ

Malzemeler:
1-2 çay kaşığı kuru ıhlamur yaprağı veya 1 çay poşeti,
1 bardak kaynar su,
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Ihlamuru kaynar suya ekleyip 5-10 dakika demleyin. İsteğe bağlı olarak bal veya limon ekleyip tüketin. Düzenli olarak içerek sağlığınıza sağlık katabilirsiniz!

Haber Ara