Dolar

33,9904

Euro

37,8749

Altın

2.821,78

Bist

9.577,46

İstanbul'da meteoroloji'den sarı kodlu uyarı

İstanbul'da Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Şiddetli sağanak, ani sel ve dolu tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-01 11:33:57

İstanbul'da meteoroloji'den sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu alarm verdi. Şiddetli sağanak, ani sel, su baskını ve dolu yağışı uyarısı yapıldı. Ekipler 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde dikkatli olunmasını önerdi.

SARIKODLU UYARI: SEL VE SU BASKINI TEHLİKESİ

Meteoroloji'nin güncel hava tahmin raporuna göre, İstanbul için sarı kodlu uyarı yapıldı. "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." açıklaması yapıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YENİ UYARI

İstanbul Valiliği de Meteoroloji'nin uyarısına dikkat çekerek, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." mesajını paylaştı.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji'nin son raporuna göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu hava bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve diğer belirtilen bölgelerde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Rüzgar: Kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Hava Sıcaklığı: Mevsim normalleri civarında kalacak.

Haber Ara