Dolar

34,0649

Euro

37,9678

Altın

2.801,70

Bist

9.774,49

İyilik gemisi Sudan'a hareket etti

Sudan’da Nisan 2023’ten beri aralıksız devam eden iç savaş ve çatışmalar sonucu 20 binden fazla sivil vefat etti, 10 milyondan fazla insan ise yerinden edildi. Bununla beraber insani yardıma muhtaç olan insan sayısı 25 milyonu geçti. Birleşmiş Milletler verilerine göre ülkede, dünyanın en büyük açlık krizi yaşanıyor.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 18:23:05

İyilik gemisi Sudan'a hareket etti

Türkiye, AFAD'ın koordinasyonunda Kızılay ile beraber birçok STK'nın da desteğiyle temel ihtiyaç malzemelerine dahi ulaşımın çok kısıtlı olduğu Sudan'a büyük kapsamlı acil yardım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Hayrat Yardım'ın da aralarında bulunduğu yardım kuruluşları Türk Kızılay'ın koordinesinde hazırlanan yardım gemisi için çeşitli faaliyetler yürüttü. Dernek yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre 25 ton un, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İyilik Gemisi'ne yüklendi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından gıda, hijyen ve temel yaşam malzemelerinden oluşan insani yardım paketlerini taşıyan yeni bir iyilik gemisi Kızıldeniz kıyısında yer alan Port Sudan limanına doğru hareket edecek.

“Yükü iyilik olan” gemi ile taşınacak binlerce temel yaşam malzemesi, en kısa zamanda Sudanlı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

1_6

4_4

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara