İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut tahliyelerini isterken, tutuksuz sanıklar Avniye Obut ve İbrahim Obut suçlamaları reddetti. Duruşmada söz alan şikayetçiler ise katılma talebinde bulunarak sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, beyanlar ve taleplerin ardından duruşmaya kısa bir ara verdi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, birleşen dava dosyaları olduğunu hatırlattı. Mahkeme heyeti, bu dosyalarda sanık olarak yer almayan Mehmet Salih Obut, Avniye Obut ve İbrahim Obut hakkında "dolandırıcılık" suçunu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren deliller bulunduğunu belirterek gereğinin yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmasına hükmetti.
TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Duruşmada katılma talebinde bulunan müştekilerin davaya kabulüne karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tahliye taleplerini, kaçma şüphesi ve isnat edilen suçlar için istenen ceza miktarını göz önüne alarak reddetti. Duruşma 29 Haziran tarihine ertelendi.
İDDİANAMEDEN
Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz hakkında, 'Caprice Gold' ve Maldivler'de projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Jet Fadıl hakkında "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçu kapsamında iddianame hazırlandı.
2 BİN 443 YIL HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörülen suçun 349 kez işlendiğini belirterek, Akgündüz'ün 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapsi cezası ile cezalandırılmasını isteniyor. Akgündüz'ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut da iddianamede aynı suçlamalarla sanık olarak yer alıyor.
ŞİRKETİN DOLANDIRICILIK AMACIYLA KURULDUĞU İDDİASI
İddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler'de ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı, buna rağmen projelerin bitirilmeyerek vatandaşların mağdur edildiği anlatılmıştı. Bayrampaşa Caprice Gold projesi bitirilmeden Maldivler'deki projenin satışa çıkarıldığı, bu şekilde nakit akışının sağlandığı, şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu vurgulanmıştı.