Dolar

34,2772

Euro

37,5083

Altın

2.923,04

Bist

8.876,22

Kadın cinayetlerine karşı Beykoz’dan güçlü tepki

Beykoz Kadın Platformu, kadın ve çocuk cinayetlerine dur demek için sokaklara çıktı. Artan şiddet olaylarına karşı harekete geçilmesi gerektiğini belirten kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin yaşatılmasını talep etti.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-13 22:44:35

Kadın cinayetlerine karşı Beykoz’dan güçlü tepki

Beykoz Kadın Platformu, kadın ve çocuk cinayetleri, istismar ve şiddete karşı önemli bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Beykozlu kadınlar, STK'ların da desteğiyle Anadolu Hisarı İskelesi'nden Küçüksu Çayırı'na kadar yürüyüş düzenledi. Yapılan açıklamada, "Kadın ve çocuk cinayetleri ülkemizin kanayan yarasıdır. Artık yeter! Bir kişi daha eksilmeyeceğiz." denildi.

KADINLAR HAYKIRDI: BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ

Beykoz Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, kadın ve çocuk cinayetleri ile istismar olaylarına dikkat çekmek amacıyla Anadolu Hisarı İskelesi'nde toplandı. Yürüyüş boyunca “kadın cinayetleri durdurulsun” sloganları atan kadınlar, artan şiddet olaylarına sessiz kalmayacaklarını belirttiler.

ÇOCUKLAR ÖLMEMELİ, YAŞAMALIDIR

Basın açıklamasında, 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümü de gündeme getirildi. "Narinler mezarlarda olmamalı, okul sıralarında olmalıdır" denilerek çocuk istismarının acı sonuçlarına dikkat çekildi. Beykozlu kadınlar, “Artık yeter! Çocuklarımız ve kadınlarımız ölmemeli, ölmemek için buradayız!” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

Açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin önemine vurgu yapıldı: “6284 yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır!” denilerek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yasaların etkin uygulanması gerektiği belirtildi.

GELECEK NESİLLER İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ

Beykoz Kadın Platformu, kadın ve çocukların güven içinde yaşayabileceği bir Türkiye'nin hayal değil, zorunluluk olduğunu belirterek, yetkilileri harekete geçmeye davet etti. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar olaylarının durdurulması için seslerini yükselten Beykozlu kadınlar, topluma vicdani bir çağrı yaptı.

Beykoz Ses

Haber Ara