Kalıcı makyajın riskleri: Göz sağlığınızı tehlikeye atmayın!

Kalıcı makyaj uygulamaları göz sağlığı açısından ciddi riskler taşımaktadır. Uzmanlar, enfeksiyon riskinin arttığını ve körlüğe kadar gidebilecek komplikasyonların oluşabileceğini vurguluyor.

2024-09-30 10:54:02

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Taşkıran Çömez, makyaj malzemelerinin göz sağlığına etkileri ve kalıcı makyaj uygulamaları hakkında önemli uyarılarda bulundu. Makyajın kadınlar için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Çömez, hijyen kurallarına dikkat edilmemesi ve ürünlerin başkalarıyla paylaşılmasının enfeksiyon riskini artırabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Çömez, kalıcı makyaj uygulamalarının da dikkatle yapılması gereken bir süreç olduğunu, aksi takdirde körlüğe kadar gidebilecek komplikasyonların yaşanabileceğini vurguladı.

MAKYAJ MALZEMELERİNE DİKKAT!

Prof. Dr. Arzu Taşkıran Çömez, "Makyaj kadının günlük hayatında çok önemli bir yer tutuyor. Ancak bazı hususlara dikkat ettiğimiz sürece çok da bir sıkıntı yaşamayabiliriz" dedi. Özellikle makyaj malzemelerinin kişiye özel kullanılması gerektiğinin altını çizen Çömez, "Arkadaş ya da aile bireylerimizle kendi ürünlerimizi paylaşmamamız gerekmekte çünkü bu enfeksiyon riskini oldukça fazla artırıyor" şeklinde konuştu.

KALICI MAKYAJIN RİSKLERİ

Kalıcı makyaj uygulamalarının mikro pigmentasyon işlemi olduğunu belirten Çömez, "Bu işlemle göz içinde üveit dediğimiz göz içi inflamasyonu, körlüğe kadar gidebilecek durumlar da oluşabilir" dedi. Ayrıca, kalıcı uygulamaların uygun uzmanlar tarafından, steril ortamlarda ve doğru ürünlerle yapılması gerektiğine dikkat çekti.

KULLANIM TARİHİNE DİKKAT!

Prof. Dr. Çömez, makyaj ürünlerinin son kullanma tarihlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Makyaj malzemelerinin sıvı içerikli olanlarında belli bir tarihten sonra mikroplar, mantarlar, bakteriler üreyebilir" dedi. Ürünlerin 3-6 ay içinde kullanılıp atılması gerektiğini belirten uzman, "Havadan bile birtakım bulaşlar olabilir" ifadesini kullandı.

KONTROL VE HİJYEN ÖNEMLİ

Lens kullanan bireylerin de makyaj süreçlerinde dikkatli olması gerektiğini belirten Çömez, "Makyajı lensimizi taktıktan sonra yapmalıyız. Makyajı çıkartmadan önce lensimizi çıkartacağız ve makyajımızı bir temizleyiciyle çıkarmamız lazım" dedi. Göz çevresinin yumuşak hareketlerle temizlenmesi gerektiğinin altını çizen uzman, "Alerjik durumlar oluşabilir. O yüzden ilk aldığımızda göz çevresine uygulamadan önce bileğimizin iç kısmında ürünü denememiz lazım" şeklinde ekledi.

Günün menüsü: Dört farklı tarif ile sofralarınızı zenginleştirin!

Uyurken ayağınıza soğan koymanın şok edici faydaları!

M. Kerem Kurtuluş Kimdir ?M. Kerem Kurtuluş Kaç Yaşında,nereli? M. Kerem Kurtuluş Biyografisi

Kalıcı makyajın riskleri: Göz sağlığınızı tehlikeye atmayın!

MasterChef Türkiye’nin genç yeteneği: Bera Altaş kimdir?

Papatya suyu ile egzama problemini çözün!