Dolar

34,0649

Euro

37,9678

Altın

2.801,70

Bist

9.774,49

Kamu ödemelerinde yeni dönem: 'Borcu yoktur' belgesi zorunluluğu!

Kamu idareleri, 5 bin liranın üzerindeki ödemelerde hak sahiplerinden 'borcu yoktur' belgesi isteyecek. Vergi borcu olanların alacakları, bu borçlar tahsil edilmeden ödenmeyecek. Yeni düzenleme 1 Ekim'de yürürlüğe girecek.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-06 09:50:39

Kamu ödemelerinde yeni dönem: 'Borcu yoktur' belgesi zorunluluğu!

Kamudan alınacak ödemeler için yeni bir düzenleme geliyor. 5 bin liranın üzerindeki ödemelerde hak sahiplerinden "borcu yoktur" belgesi istenecek. Bu kapsamda, ödeme alacak fertlerin vadesi geçmiş borçlarının olup olmadığını belgelemeleri gerekecek.

Eğer hak sahiplerinin vergi veya kamu borcu bulunuyorsa, "alacak miktarı borç kadar düşürülerek tahsilat yapılacak." Bu sayede kamu alacaklarının zamanında tahsili amaçlanıyor.

TEBLİĞ 1 EKİM'DE YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Söz konusu düzenleme, 1 Ekim 2024 itibariyle yürürlüğe girecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen duyuruldu.

Bu tebliğ, kamu idareleri ve döner sermaye işletmelerinin 5 bin liranın üzerindeki ödemelerinde geçerli olacak. Hak sahiplerinin, vadesi geçmiş borçları varsa bu borçlar tahsil edilmeden ödeme yapılmayacak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN YENİ KARAR

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Tahsilat Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", 13 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu düzenlemeyle kamudan yapılacak ödemelerde hak sahiplerinden vergi borcu yoktur belgesi istenmesi zorunluluğu getirildi.

Bu belgeyle, yalnızca vergi borçları değil, "tüm kamu alacakları" da kontrol edilecek. Böylece, kamu alacaklarının etkin bir şekilde tahsil edilmesi sağlanacak.

BORCU OLANLAR DİKKAT!

Yeni düzenleme ile birlikte, hak sahiplerinin "vadesi geçmiş borçları" kontrol edilecek ve borcu olanların alacaklarından bu miktar kesilecek. Borç tahsil edilmeden ödeme yapılmayacak.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara