Kardeş olmazsa olmaz mı?
Uzmanlar, çocukların günün büyük bölümünü geçireceği sosyal çevreye daha yakın olmaları nedeniyle kardeşlerin çocuk gelişimine katkılarının gözden kaçırılmaması gerektiğinin altını çizdi

Oluşturma Tarihi: 2020-07-05 16:03:45

Güncelleme Tarihi: 2020-07-05 16:03:45

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan araştırmaya göre ebeveynler, sosyal kurallar hakkında çocukları üzerinde daha etkili olurken, kardeşler "sokakta" davranış biçimi konusunda rol oynuyor.
Illinois Üniversitesiden profesör Laurie Kramer, çocukların günün büyük bölümünü geçireceği sosyal çevreye daha yakın olmaları nedeniyle kardeşlerin çocuk gelişimine katkılarının gözden kaçırılmaması gerektiğinin altını çizdi. Kramer, ebeveynlerin yapabileceği en önemli işlerden birinin, en başından kardeşler arasında dayanışmayı artırmaya yardım etmek olduğunu kaydediyor.

Kardeşlikten bireyselliğe

İki birey arasında oluşacak saf, kardeşlere özgü muhteşem bir ilişkiye tanıklık etme fırsatınız olacak.
Yeri gelecek sizin ilginiz için birbirleriyle kavga edecek kadar sizi kıskanacaklar, yeri gelecek küçük bir oyuncak ya da oda yüzünden kavga edecekler. Ancak evde kardeşlerinin olması, birbirleriyle büyümeleri onlara paylaşmanın önemini anlatacak.
Çocuğunuzun en çok ihtiyacı olduğu anlarda oyun oynayabileceği, vakit geçirebileceği bir arkadaşı olacak.

Birlikte sosyal olmanın yöntemi

Çocuklarınız birlikte nasıl sosyal olunması gerektiğini öğrenecekler. Yaşıtları arasında gerçekleşen zıtlaşmaları, anlaşmazlıkları çözme konusunda tek çocuklara kıyasla daha yetenekli olacaklar. Duygusal anlamda tek çocuklara kıyasla daha olgun bireyler olurlar.
Takım olarak nasıl çalışılması gerektiğini öğrenecekler. Aksi takdirde, bireysel bir kişi olup topluma ayak uydurmakta zorluk yaşarlar.

Kardeşe ihtiyaç var mı?

Peki özellikle çekirdek bir aile iseniz öncelikle sizin vereceğiniz kararla birlikte Evet, ihtiyaçları var. Ne kadar sizin onu sevmenize, onu dinlemenize, ona destek vermenize, öğütler vermenize ve zafer kazandığında heyecanını paylaşmanıza ve başarısız olduğunda destek olmanıza ihtiyacı varsa, kardeşe de o denli ihtiyacı var.