Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Kerevizi Diyetinize Eklemeyi Düşünün: 5 Sağlıklı Sebep

Kereviz, antioksidan ve anti-enflamatuar bileşenleriyle dikkat çeken, sindirimi destekleyen ve düşük kalorisiyle diyetlerde tercih edilen bir sebzedir. Kerevizin düşük glisemik indeks ve vitamin-mineral açısından zengin olması, onu sağlıklı bir besin yapar.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-03 11:11:03

Kerevizi Diyetinize Eklemeyi Düşünün: 5 Sağlıklı Sebep

Kereviz, zengin antioksidan ve anti-enflamatuar içeriği sayesinde sağlıklı bir diyetin vazgeçilmezi olabilir. Bu düşük kalorili sebze, sindirim sağlığını desteklerken, vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengindir.

İŞTE KEREVİZİ DİYETİNİZE EKLEMENİZ İÇİN 5 SEBEP:

1 – KEREVİZ ÖNEMLİ ANTİOKSİDANLARIN HARİKA BİR KAYNAĞIDIR.

Antioksidanlar, hücreleri, kan damarlarını ve organları “oksidatif hasardan” korur. “Kereviz”, C vitamini, beta karoten ve flavonoidler gibi güçlü antioksidanlar içerir. Ayrıca, fitobesinler sayesinde sindirim sistemi, hücreler ve kan damarlarındaki “enflamasyon” olaylarını azaltabilir.

2 – KEREVİZ ENFLAMASYONU AZALTIR.

Kronik enflamasyon, artrit ve osteoporoz gibi birçok “hastalıkla” ilişkilendirilmiştir. “Kereviz” ve kereviz tohumları, vücuttaki enflamasyonu azaltabilecek yaklaşık 25 anti-enflamatuar bileşen içerir.

3 – KEREVİZ SİNDİRİMİ DESTEKLER.

“Kerevizin” yüksek su içeriği (%95) ve çözünür-çözünmez lifleri, sindirim sistemini sağlıklı tutar ve düzenli olmanıza yardımcı olur. Ayrıca, apiuman gibi pektin bazlı polisakkaritler sayesinde mide zarını iyileştirir ve mide salgılarını düzenler.

4 – KEREVİZ, DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKS İLE VİTAMİN VE MİNERALLER AÇISINDAN ZENGİNDİR.

“Kereviz”, A, K ve C vitaminleri ile potasyum ve folat gibi mineralleri içerir. Düşük sodyum seviyesine sahip olan kerevizin, glisemik indeksi düşüktür, bu da kan şekeriniz üzerinde yavaş ve istikrarlı bir etki yaratır.

5 – KEREVİZİN ALKALİZE EDİCİ BİR ETKİSİ VARDIR.

Magnezyum, demir ve sodyum gibi minerallerle zengin olan “kereviz”, asidik yiyecekler üzerinde nötralize edici bir etkiye sahiptir. Bu mineraller, temel vücut fonksiyonları için gereklidir.

Haber Ara