Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Kilosu 4 TL’ye düşen patatesin mucizevi faydaları!

Patates fiyatları Niğde'de rekor seviyeye düşerek kilosu 4 TL'ye geriledi. İklim değişikliği ve arz fazlası nedeniyle üreticiler zor durumda. Patates, kolesterol düşmanı ve sindirim dostu özellikleriyle dikkat çekiyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-22 14:10:45

Kilosu 4 TL’ye düşen patatesin mucizevi faydaları!

Niğde'de patates hasadı iklim değişikliğinden dolayı 25 gün erken başladı. Rekolte fazlası nedeniyle kilosu 4 TL'ye kadar düştü. Patates üreticileri zor durumda. Fiyatlar üretim maliyetini karşılamıyor. İşte, kolesterol düşmanı, kabızlık ve basuru kökünden kazıyan bu mucizevi sebze hakkında detaylar...

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ARZ FAZLASI FİYATLARI VURDU”

Niğde'de kışlık patates hasadı, 25 gün erken başladı. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, rekoltenin geçen yıla göre %31 arttığını ve bunun da patatesin tarlada 4 TL'ye kadar düşmesine neden olduğunu belirtti. "Çiftçiler, patates fiyatlarının maliyetin altında olmasından şikayetçi" dedi.

“İHRACAT KISITLAMASI PAZAR KAYBINA YOL AÇTI”

Veli Kenar, ihracatta yaşanan sorunlara dikkat çekti. Geçen yıl ihracatın kısıtlanması nedeniyle pazar kaybı yaşandığını belirtti. "Bu yıl ürünleri göndermekte zorlanıyoruz çünkü 2023 yılındaki kısıtlamadan dolayı pazarlarımızı kaybettik" diye konuştu.

“PATATES FİYATLARI 8-10 TL ARASINDA OLMALI”

Üreticinin zor durumda olduğunu vurgulayan Kenar, patates fiyatlarının en az 8-10 TL olması gerektiğini belirtti. "Devletimizden beklentimiz, çiftçilerin maliyetlerini karşılayabilmeleri için bir adım atmalarıdır" dedi.

PATATESİN FAYDALARI NELERDİR?

Patates, kolesterolü düşürüp kalp sağlığını destekler, kabızlığı giderir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini destekler ve tokluk hissi sağlar. Ayrıca, C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından zengin bir besindir.

Haber Ara