İHA'da yer alan habere göre: Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali Sabah.com.tr Haber Sorumlusu Ökkeş Koska ve Yeni Söz gazetesi yazarı Ahmet Dur'u ağırladı. Koska ve Dur ‘Medyada Kültür Sanat' konulu söyleşide öğrenciler ile tecrübelerini paylaştı. Ökkeş Koska, "Türkiye'de son verilere göre internet abone sayısı 50 milyona yaklaştı, teknolojinin ilerlemesi ve sosyal medya kullanımının da yaygınlaşması ile okurlar artık birere haberci konumuna geldiler." dedi.
Kar Film Festivalinde konuklarına, İletişim Fakültesi öğrencileri ve diğer misafirler yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide Ahmet Dur ve Ökkeş Koska medyada kültür sanat üzerine söyleşi düzenledi.
Söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuşmacılar medyada kültür ve sanatın önemine değindi. Ökkeş Koska, Kültür- Sanat haberciliği ile alakalı sunumunu öğrenciler ile paylaşarak bu haberlere medyada görünür alanlarda yer verilmediğini belirtti. Fakat internetin getirdiği avantajla internet haberciliğinde yer bulur hale geldiğini vurguladı. İnternet haberciliği ile deneyimlerini de aktaran Koska; " Eskiden sadece ajanslar vardı ve bunlar vasıtasıyla haberler yayılıyordu. Şimdi sosyal medya eklendi buna ve gördüğünüz bir fotoğraf hakkında doğruluğunu sorgulayarak tabi yayabiliyor, paylaşımda bulunabiliyorsunuz." şeklinde konuştu.
BAŞLIK VE İÇERİK UYUŞMAZLIĞI
İnternet haberciliğinin en büyük sorunlarından biri olan başlık ve içerik uyumsuzluğundan bahseden Koska; "Bu konu hakkında Basın İlan Kurumu ile çalıştaylar yapılıyor. Editör arkadaşlarla bu sorunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz" dedi.
"İNTERNETİN YAYGINLAŞMASI VE TEKNOLOJİNİN İLERLEMESİ İLE OKUYUCULAR DA HABER ÜRETMEYE BAŞLADI"
Yeni medyanın sektöre ve hayatımıza kattığı artılara da değinen Ökkeş Koska, "Türkiye'de son verilere göre internet abone sayısı 50 milyona yaklaştı, teknolojinin ilerlemesi ve sosyal medya kullanımının da yaygınlaşması ile okurlar artık birere haberci konumuna geldiler. Uluslararası medya başta olmak üzere büyük haber kanalları ve ajansları cep telefonlarına yönelik haber üretimine hız verirken bir yandan çalışanlarının yani habercilerin büyük ekipmanlar yerine akıllı telefonlarla haber, video, fotoğraf ve içerik üretimini artırmaya çalışıyor.BBC, TheTelegraph, Al Jazeera gibi bir çok gazeteciyi çalıştıran haber kuruluşları kendi akademilerine mobil habercilik kurslarını çoktan dahil etti bile.Eğer cebinizde ortalama bir akıllı telefon varsa aynı zamanda bir stüdyo sahibisiniz demektir." ifadelerini kullandı.
Ahmet Dur ise Kültür- Sanat'ın hayatımızın kendisi olduğunu fakat medyada yer bulmadığını aktardı. Dur; " Kültür-Sanat'ın malesef medyada karşılığı yok. Bazı gazetelerde hiç Kültür-Sanat sayfası yok, var olanlarda da çok az sayıda haber veriliyor." diye konuştu.