Dolar

34,1108

Euro

38,1071

Altın

2.858,92

Bist

9.957,96

Kpss'ye girerken hangi dua okunmalı? İşte sınav öncesi okunacak dua

KPSS öncesi adaylar için okunabilecek dualar, sınav anında odaklanmayı ve sakin kalmayı sağlıyor. İşte 2024 KPSS Ön Lisans sınavına girerken okunabilecek etkili dualar ve anlamları...

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-01 09:28:27

Kpss'ye girerken hangi dua okunmalı? İşte sınav öncesi okunacak dua

2024 KPSS Ön Lisans sınavına girecek olan adaylar için manevi destek büyük önem taşıyor. Bu özel günde, sınava girerken okunabilecek dualar, adayların daha sakin ve odaklanmış bir şekilde sınava girmelerine yardımcı olabilir. Peki, KPSS'ye girerken hangi dualar okunmalı? İşte sınav öncesinde okunabilecek etkili dualar ve anlamları...

SINAVDAN ÖNCE HANGİ DUA OKUNUR?

KPSS sınavına girerken manevi bir rahatlama ve odaklanma sağlamak isteyen adaylar, şu duayı okuyabilirler:

“Allahümme'nfa'nî bima ‘allemtenî ve ‘allimnî ma yenfeunî verzugni ilmen tenfeunî bihî.”

Bu dua, ilim yolunda olan bir kimsenin Allah'tan faydalı bilgi ve nasip talep etmesi anlamına gelir. “Allah'ım! Bana öğrettiğin şeyleri hakkımda faydalı eyle, bana fayda verecek şeyleri öğret, beni, bana fayda verecek ilim ile nasiplendir.” şeklinde anlamı vardır. Bu dua, sınav esnasında da kişinin zihninin açık ve berrak olmasına vesile olabilir.

SINAVDAN ÖNCE OKUNACAK DUA VE ANLAMI

Özellikle sınav öncesi okunan şu dua, sınava girerken manevi huzur ve odaklanma sağlar:

“Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli”

Bu duanın anlamı: “Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle.” Bu dua, sınavdan önce kişinin stresini azaltmaya ve sınav esnasında daha rahat bir şekilde sorulara cevap vermesine yardımcı olabilir.

19 DEFA OKUNMASI GEREKEN DUA

Sınava girmeden önce 19 defa okunması tavsiye edilen bir başka dua ise şu şekildedir:

“Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâ nabüdü ve iyyâkenestaîn. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ”.

Bu duanın okunması, kişinin sınav anında kendini daha güvende ve huzurlu hissetmesine vesile olabilir.

SINAV STRESİYLE BAŞA ÇIKMAK İÇİN MANEVİ DESTEK

Sınavlar her zaman stresli anlar olmuştur. Adaylar, bu duaları okuyarak sınav sürecinde manevi bir destek alabilir ve kendilerini daha rahat hissedebilirler. “Bu dualar, sınav sırasında zihninizin berrak kalmasına ve sakin bir şekilde sorulara odaklanmanıza yardımcı olacaktır.”

Haber Ara