Sosyal medyada viral olan bir yalan ortalığı karıştırdı. İddialar üzerine vatandaşlar kurtçuklu maske nedir? sorularını sormaya başladı. Peki Kurtçuklu maske olayı nedir? Kurtçuklu maske gerçek mi? Korona maskelerinin sıcak su buharına tutulduğu zaman üzerinde kurtçuklar çıktığı yalanı üzerine uzmanlardan sert tepki geldi. Kurtçuklu maske iddiası tamamen yalan bir olay! Kurtçuklu maske iddialarına Dr. Aytaç Karadağ açıklamasında "Bu aslında maskeyi takmak istemeyen insanlar için bir bahane teşkil ediyor" dedi.
Sosyal medyada ortaya atılan bir iddia koronadan korunmak için maske takan insanları tedirgin etti. Maske takan sözde kullanıcılar birkaç gündür, sıcak su buharına tutulan maskelerden kurtçuklar çıktığı iddia edilerek, konuyla ilgili yapılan deneylerin videoları paylaşılıyor. Vatandaşlar da iddialar üzerine oldukça tedirgin oldu ve Kurtçuklu maske gerçek mi diye sormaya başladı. Peki Kurtçuklu maske olayı nedir?
Kurtçuklu maske olayı nedir?
Sosyal medyada bazı kullanıcılar taktıkları maskeleri sıcak su buharına tutatarak kurtçuk çıktığını iddia ediyor.
Kurtçuklu maske gerçek mi?
Bu olay doğrulanmış değil. Uzmanlara göre de maskelerde böyle bir durumun oluşması imkansız.
'Cinayet olarak görüyorum'
Dr. Aytaç Karadağ, sosyal medyadaki görüntülerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Karadağ açıklamasında "Aslında bu tür asparagas haberler halkımız tarafından da bol miktarda teyit ediliyor veya kabul görüyor. Bu aslında maskeyi takmak istemeyen insanlar için bir bahane teşkil ediyor. Ama maskeyi takmamakla sadece kendimiz değil, çok sevdiğimiz anne, babalarımızı, yavrularımızı da riske ediyoruz. Biz maskeyi takmayarak belki taşıyıcı olabiliriz ama eve getirdiğimiz o mikro organizmalar, virüsler çok sevdiğimiz annemizin, babamızın kaybına sebebiyet verebilir. Şu anda salgının 13. ayıdayız, bu süreç içinde en ağır vakaların seyrettiği, salgının pik yaptığı evredeyiz. Bu açıdan aslında maskenin takılmamasını ben cinayet olarak görüyorum" diye konuştu.
Cerrahi maske nedir?
Cerrahi maske, aynı zamanda prosedür maskesi, tıbbi maske veya basitçe yüz maskesi olarak da bilinen, sağlık profesyonelleri tarafından ameliyat ve hasta bakımı sırasında, kullanıcının ağzındaki ve burnundaki aerosol ve sıvı damlacıkları tarafından bulaşan bakterileri önlemek için kullanılması amaçlanır