Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

La Nina nedir?

La Niña etkisiyle soğuk hava dalgası kapıda! Uzmanlar, önümüzdeki günlerde yağışların artacağını belirtti. Peki La Niña ne zaman tam anlamıyla etkili olacak?

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-22 13:16:22

La Nina nedir?

Meteoroloji uzmanları, La Niña etkisinin önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti. El Niño etkisinin ardından La Niña, havaların soğumasına ve yağışlı günlerin artmasına sebep olacak. İstanbul'da sonbaharın serin yüzü kendini göstermeye başladı. Pasifik Okyanusu'ndaki sıcaklık değişimleri ile oluşan bu doğal olay, mevsimsel değişikliklerde büyük rol oynuyor.

LA NİÑA NEDİR?

La Niña, Pasifik Okyanusu'nda ekvatoral bölgedeki okyanus sıcaklıklarının azalmasıyla meydana gelen bir hava olayıdır. El Niño'nun tersine, La Niña dünyada daha soğuk hava koşullarına neden olur. Özellikle yağışlı günlerin artacağı bu dönemde, Orta Pasifik Okyanusu'nda deniz yüzeyi sıcaklığı normalin 3-5°C altına düşer. Bu olay, genellikle birkaç ay süren uzun dönemli bir hava döngüsüdür.

EL NİÑO VE LA NİÑA ARASINDAKİ FARK NEDİR?

El Niño, dünya genelinde sıcaklıkların artmasına sebep olurken, La Niña ise ters yönde etki ederek daha soğuk hava koşulları getirir. Bu iki olay arasında, hava durumu nötr bir geçiş evresi yaşar.

SON VİDEO HABER

Abdullah Ağar'dan Gazze açıklaması: Türkiye tarafsız kalmalı

Haber Ara