Dolar

34,1550

Euro

37,0755

Altın

2.960,07

Bist

9.002,34

Masterchef eleme adayları kim oldu? 16 Ekim2024

MasterChef Türkiye'de dün akşam eleme potasına giren isimler Onur ve Eda oldu. Kırmızı takım, dokunulmazlık oyununu kazanırken, mavi takım bireysel dokunulmazlık mücadelesinde Şirin ile sahne aldı.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-17 22:32:19

Masterchef eleme adayları kim oldu? 16 Ekim2024

MasterChef Türkiye'de 16 Ekim 2024'te gerçekleşen son bölümde eleme potasına giren isimler ve dokunulmazlık oyununda yaşananlar belli oldu. Semih kaptanlığındaki mavi takım ve Muratcan kaptanlığındaki kırmızı takım, haftanın 1. dokunulmazlık oyununda 'börek' hazırlamak için karşı karşıya geldi. Kırmızı takım, şeflerin beğenisini kazanarak oyunu kazandı, mavi takımda ise bireysel dokunulmazlık için yarışıldı. Ayrıca, Semih ve Onur'un kural ihlali dikkat çekti. Peki, eleme potasına kimler girdi?

DOKUNULMAZLIK OYUNUNU HANGİ TAKIM KAZANDI?

Haftanın 1. dokunulmazlık oyununda, şefler yarışmacılardan börek hazırlamalarını istedi. Düello şeklinde yapılan oyunda yarışmacılar aşağıdaki eşleşmelerle mücadele etti:

  • Ezgi-Onur: Pırasalı Arnavut böreği
  • Nigar-Alper: Kıymalı kol böreği
  • Muratcan-Semih: Kalem böreği
  • Beyza-Eda: Puf böreği
  • Kerem-Kaan: Patatesli tava böreği
  • Nevzat-Şirin: Fincan böreği
  • Emre-Akın: Zeytinli börek
  • Erim-Hakan: Süt böreği

Şeflerin tadımının ardından, kırmızı takım dokunulmazlık oyununu kazanarak büyük bir avantaj elde etti. Mavi takım ise bireysel dokunulmazlık mücadelesi vermek üzere yeniden mutfağa girdi.

SEMİH VE ONUR'DAN KURAL İHLALİ

Dokunulmazlık oyunu öncesi, reji şefleri Semih ve Onur'un kural ihlalinde bulunduğunu belirtti. Somer Şef, "Mavi takımda puf böreği dendiğinde, Nigar, Onur ve Eda yukarıda, Nigar Onur'a 'ben biliyorum' diyor. O sırada Semih takıma dönüyor, sanki arkaya dönüyormuş gibi yukarıya dönüyor, Onur da Nigar'ı işaret ediyor," şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu durum üzerine, şefler kırmızı takım kaptanı Muratcan'ın yarışmacı değişikliği yapmasına izin verdi.

BİREYSEL DOKUNULMAZLIĞI KİM KAZANDI?

Mavi takım yarışmacıları, bireysel dokunulmazlık mücadelesinde 'sachertorte' hazırladı. Şefler, yarışmacılara 50 dakika süre tanıdı. Sürenin sonunda, Akın, Şirin, Hakan ve Nigar en iyi tabağı hazırlayarak dikkat çekti. Şeflerin değerlendirmesi sonucunda bireysel dokunulmazlığı kazanan isim Şirin oldu.

Gecenin sonunda, eleme potasına girecek isimler belirlendi. Şirin, bireysel dokunulmazlığı kazanarak Onur'u eleme potasına gönderdi. Oylama sonucunda ise en çok oyu alan isim Eda oldu. Böylece MasterChef eleme adayları Onur ve Eda olarak belirlendi.

Haber Ara