Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

Merdiven altı ruj imalatı

Hindistan'da hijyenik olmayan ortamda üretilen ruj malzemesi sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-06-23 18:50:29

Hindistan, Çin'den (yılda 59,81 milyon dolar), İngiltere'den (28,91 milyon dolar) ve Güney Kore'den (25,06 milyon dolar) büyük miktarlarda güzellik ve cilt bakım ürünü ithal ediyor. Ancak sağlık uzmanlarına göre bu ürünlerden bazılarının ciddi cilt sorunlarına neden olduğu ortaya çıktı.

Ram Manohar Lohia Hastanesi dermatoloji bölümü başkanı Dr. Kabir Sardana, "Güvenli olduğu iddia edilen (para-fenilendiamin veya PPD içermeyen) ancak aslında yüzün şişmesi de dahil olmak üzere ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilen PPD içeren saç boyaları var. Bazı saç serumları aslında saç dökülmesine neden olabiliyor. Herhangi bir reçete olmadığı için hasta hiçbir şey yapamaz." dedi.

Dr. Sardana, ithal yüz bakım ürünlerinin öncelikle Avrupa iklimi için üretildiğini ve bu nedenle Hint cildinde sivilceye neden olan nemlendiriciler açısından zengin olduğunu belirtti.

Sardana şöyle devam etti:

"Birçok kişi, Hint cildinin ihtiyaç duyulmayan güneş kremleri kullanıyor. Bu güneş kremlerinin farklı bazları var ve yapışkan olmayan mat yüzeyli olanların yanı sıra neredeyse hepsi kozmetik sivilcelere yol açıyor."

 

Haber Ara