Dolar

34,2551

Euro

37,6269

Altın

2.879,52

Bist

9.044,89

Nar kabuğunun şifalı sırları: Kaynatın ve için!

Nar kabuğunun kaynatılmasıyla elde edilen çay, sağlık sorunlarına derman arayanlar için mucizevi bir çözüm sunuyor. Nar kabuğu, kanser ve diyabet gibi hastalıklara karşı etkili bileşikler içeriyor.

4 Saat Önce Güncellendi

2024-10-08 16:00:45

Nar kabuğunun şifalı sırları: Kaynatın ve için!

Kuran-ı Kerim'de de bahsedilen mucize meyvelerden biri olan nar, sağlığa sayısız faydasıyla dikkat çekiyor. Özellikle nar kabuklarını kaynatıp içmenin, derman arayanlara büyük bir çare sunduğu belirtiliyor. Nar kabuğu, meyvesi tüketildikten sonra genellikle atılmakta, ancak içeriğindeki değerli bileşikler nedeniyle bu duruma son verilmesi gerektiği vurgulanıyor.

NAR KABUĞU ŞİFASI

Yapılan araştırmalar, nar kabuğunun suyuna göre çok daha fazla değerli bileşen içerdiğini göstermektedir. Ellagik asit bakımından zengin olan nar kabuğu, başta meme kanseri olmak üzere pek çok kanser türüne karşı önleyici ve iyileştirici etkiler sağlıyor.

NAR KABUĞU ÇAYI TARİFİ

Nar kabuğunun sağlığa faydaları arasında kötü huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara ve kalp-damar hastalarına önemli yararlar sunduğu da belirtiliyor. Nar kabuğunun içerisinde bulunan ellagik asit, antioksidan, antimutajen ve antikanser özelliklere sahiptir. Kurutulan nar kabukları ufalanarak, 100 gram kaynamış suya 2 gram nar kabuğu eklenerek yaklaşık 10 dakika kaynatılmalı ve bu çay her gün tüketilmelidir.

SON VİDEO HABER

Semih Çelik'in komşusu cinayet gününü anlattı

Haber Ara