Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Seçmen kütüğüne kayıtlı bin 453 kişinin bulunduğu köyde, milletvekili ile muhtar ve ihtiyar heyeti seçimleri için Nurullah Bayram Ortaokulunda 4'er sandık kuruldu.
Oy verme işleminin başladığı saat 08.00'den önce hazırlıklarını tamamlayan sandık görevlileri, daha sonra beklemeye başladı.
Oy kullanma işlemlerinin sona erdiği saat 17.00'ye kadar seçmenlerden hiçbiri okula gelmedi. Bunun üzerine görevliler, seçim tutanağına hiç kimsenin oy kullanmadığına ilişkin notu düşerek, köyden ayrıldı.
Okuldaki 1158 numaralı sandığın başkanı Nihat Güntekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binaya saat 07.00'de gelip hazırlıklarını tamamladıklarını ancak oy veren bulunmadığını söyledi.
Aynı sandığın görevlilerinden Nurullah Göksu da gerek milletvekili gerekse muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi için katılım olmadığını anlatarak, "Herhangi bir engelleme yok. Halk, demokratik yoldan tepkilerini sürdürüyor" dedi.
Kaymakamlık tarafından muhtar vekilliği görevine getirilen Feridun Aktay ise köylülerin, belde statüsü tekrar verilinceye kadar oy kullanmama yönündeki kararlarını sürdürdüğünü ifade etti.
Köy sakinlerinden Nasuh Pınar, 4'üncü kez oy kullanmaya gitmediklerini bildirerek, "Belediyemizin geri gelmesini istiyoruz" diye konuştu.
Çiftçi Mehmet Güler, Kuşu yeniden belde oluncaya kadar oy kullanmaya gitmeyeceğini dile getirdi.
Kuşu, 30 Mart 2014'te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kadar belde statüsündeydi. Bu seçim öncesi çıkarılan bir yasa gereğince belde statüsü iptal edilen Kuşu, 31 Mart 2014 itibarıyla köye dönüştürülerek Simav'a bağlandı. Buna tepki göstererek 30 Mart 2014'te sandık başına gitmeyen Kuşulu seçmenler, aynı davranışı 1 Haziran 2014'te tekrarlanan muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimi ile 10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanı seçiminde de sürdürmüştü.