Dolar

34,0505

Euro

37,9150

Altın

2.813,52

Bist

9.758,14

Patates ve soğan saklamada yapılan büyük hata! Sağlığınızı ciddi tehlikeye atıyor

Patates ve soğanı bir arada saklamak, hem lezzetlerini hem de sağlıklarını kaybetmelerine yol açabilir. Yanlış yöntemler bu yiyeceklerin bozulmasına ve 'zehirleyip ölmekten beter' hale gelmesine sebep oluyor. Uygun koşullarda saklayarak sağlığınızı koruyun!

5 Gün Önce Güncellendi

2024-09-12 14:43:40

Patates ve soğan saklamada yapılan büyük hata! Sağlığınızı ciddi tehlikeye atıyor

Patates ve soğan, neredeyse her yemeğin vazgeçilmezi olsa da yanlış saklama yöntemleri ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzun süre bozulmadan kalabilen bu iki sebze, uygun koşullar altında muhafaza edilmediğinde, hem lezzetlerini kaybediyor hem de sağlık açısından tehlikeli hale geliyor.

SOĞAN VE PATATESİ AYRI TUTUN

Patates ve soğanları bir arada saklamak, bozulmalarına ve toksin üretmelerine yol açar. Uzmanlar, bu iki sebzenin birlikte muhafaza edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, kullanmadan önce soğan ve patateslerin yıkanması da bozulmayı hızlandırabilir. Patatesin üzerindeki toprağı temizlemek için kullanılmayan bir fırça veya çift taraflı süngerin sert yüzeyi tercih edilebilir.

NEM VE IŞIK PATATESİN DÜŞMANIDIR

Patateslerin uzun ömürlü olabilmesi için güneş ışığından uzak, serin ve nemsiz bir ortamda saklanmaları gerekir. Patatesleri buzdolabında saklamak önerilmez, çünkü bu ortam onların daha çabuk bozulmasına neden olur. Bunun yerine, nem almayan temiz bir kutuda veya sepet içinde muhafaza edilmelidir. Ayrıca, haftalık kontrollerle çatlak ya da çürümüş patatesleri ayırmanız tavsiye edilir.

DOĞRANMIŞ SOĞANLARIN SAKLANMASI

Eğer soğanlar fazla doğrandıysa, kilitli poşetlerde veya havası alınmış kaplarda derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Bu yöntem, soğanların daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Haber Ara