Karar Gazetesi yazarı Yıldız Ramazanoğlu, bugünkü "İslam'ın hakikatine ulaşmak çok mu zor?" başlıklı yazısında Batı dünyasının tutumuyla, İslam hakikati arasındaki çatışmaları geçmiş ve bugünkü çatışmalar üzerinden ele aldı. Örneklemeler yaparak yazısını açan Ramazanoğlu, "İslam dünyasından Batı'ya akış analiz edilirken Batı'nın işgalci, savaşçı, emperyal, adaletten uzak tutumu gündeme gelecek elbette ama buna verilecek cevap intikam dışında bir şey olmalı. İslam dünyası neden saldırıların ve yıkımların hedefi en az yüz yıldır? Tarihte yaşanmış meseleleri çatışmaları, günümüze taşımaktan ve sürdürmekten neden kaçınamıyoruz?" sorularını yöneltti.
İşte Yıldız Ramazanoğlu'nun bugünkü yazısından bir bölüm:
İslamın iddiası nedir, insanlara ne teklif eder sorusu hiçbir dönemde önemini kaybetmiyor. Özellikle de gençlerle konuşurken bu konularda kafaların bir hayli karışık olduğunu görmek mümkün. Adalet duygusunun zayıfladığı dünyada, insanlarda benzeriyle yaşama eğilimi güçlenirken bir dinin, müntesipleri kadar tabi olmayanlara ne vaat ettiği de önemli. Günümüz dünyasında halklarda kendini başka olanlara kapatma eğilimi giderek artıyor. Bir yandan da yaman bir mesele olarak vatansız, milliyetsiz hatta evsiz insanların sınırları zorlayışına tanık oluyoruz.
İslam dünyasından Batı'ya akış analiz edilirken Batı'nın işgalci, savaşçı, emperyal, adaletten uzak tutumu gündeme gelecek elbette ama buna verilecek cevap intikam dışında bir şey olmalı. İslam dünyası neden saldırıların ve yıkımların hedefi en az yüz yıldır? Tarihte yaşanmış meseleleri çatışmaları, günümüze taşımaktan ve sürdürmekten neden kaçınamıyoruz? Doğal halimize kalsa gündelik hayatta insanın kimliğine kültürüne diline bakmaksızın eşit ve adil davranma geleneğimizi hangi noktada yitirebiliyoruz? Peki vahyi bilgi ve aydınlanma yeterince net değil mi ki İslam dünyasında aynı ayetlerden taban tabana zıt çıkarımlarda bulunmak söz konusu olabiliyor?
Bunun gibi sayısız soru üzerine tekrar düşünülmeyi bekliyor. Yaşadığımız kötülüklerin, basiretsizliklerin, çatışmaların çözümü için aynaya bakmak Batı'nın egemenlikle ilgili ihtiraslarına ve komplocu tavırlarına bel bağlamaktan daha verimli olacaktır.
***
Buhranlarımız kitabında Said Halim Paşa İslam'ın, geldiği dönemin zayıflayıp sönmeye yüz tutmuş medeniyetlerine nasıl taze bir hayat verdiğini anlatır. Dinin dirilten ve yenileyen kudreti sayesinde bu milletler yeniden canlanarak daha önce hiç görmedikleri bir medeniyet seviyesine yükselmişlerdir. İnsanlığa adalet eşitlik ve bilgi bahşedilmişti. Medine'den başlayan sonra Batı medeniyetinin de gelişmesine yardım eden bir inkişaftı bu. Said Halim Paşa'nın yüz sene önce dediği gibi İslam'dan önceki hayatları andıran bir yaşama sürüklendik zamanla. Bunun emareleri şimdi de mevcut.
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!