Dolar

34,1418

Euro

37,0593

Altın

2.953,08

Bist

9.002,34

Rusya'dan gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alıyor

Rusya'dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte, Türkiye genelinde sıcaklıklar hızla düşüyor. İstanbul'da hissedilen sıcaklık 10 dereceye kadar inebilir. 13 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-17 20:33:34

Rusya'dan gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alıyor

Rusya'dan gelen soğuk hava dalgası, bugünden itibaren Türkiye genelinde etkili olmaya başladı. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı beklenirken, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli rüzgar ve aralıklı yağış görülecek.

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN SICAKLIK 10 DERECEYE DÜŞECEK

İstanbul'da dün 19 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıkları, bugün 15 dereceye kadar düşecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte hissedilen sıcaklığın 10 dereceye kadar inmesi bekleniyor. Kent genelinde aralıklı yağmurlar görülecek.

SOĞUK HAVA ÜÇ GÜN SÜRECEK

Meteoroloji uzmanlarına göre, bu soğuk hava dalgasının etkisi 3 gün boyunca devam edecek. Pazar gününden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerine döneceği tahmin ediliyor.

13 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman ve Iğdır'da kuvvetli yağışlar ve sel tehlikesine karşı sarı kodlu uyarı yapıldı. Vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

YÜKSEK KESİMLERE KAR GELİYOR

Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, özellikle Kartalkaya ve Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışının beklendiğini belirtti. Uludağ'da kısa süreli kar yağışı görülebileceğini söyleyen Çalışkan, Erzurum ve Kars çevresinde yağışların karla karışık olacağını ifade etti.

KIYI BÖLGELERDE SOĞUK VE KUVVETLİ RÜZGAR

Ege ve Akdeniz bölgelerinde de kuvvetli rüzgarlar etkisini gösterecek. İzmir'den Bodrum'a kadar saatte 50 km'yi aşan poyraz bekleniyor. İzmir'de sıcaklıklar 17, Bodrum'da ise 19 dereceye kadar düşecek.

Soğuk hava dalgasının en çok Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olacağı ve sıcaklıkların 8-10 derece arasında azalacağı belirtiliyor.

SON VİDEO HABER

'Suriye yönetimi PKK'ya sırtını döndü'

Haber Ara