Dolar

34,1670

Euro

38,2267

Altın

2.935,28

Bist

9.829,19

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Saç ekimi sonuçları, her hastada farklılık göstermekle birlikte, sonuçlara etki eden pek çok faktör vardır. Hastalara uygulanan saç ekimi teknikleri ve hastanın saç yapısı, sonuçlara etki eden en önemli faktörlerdendir. Saç ekimi sonuçları kalıcıdır. Şok dökülme süresinin hemen ardından, saçlar kalıcı olacak şekilde uzamaya başlar.

15 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 22:36:48

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Saç Ekimi Sonuçları

İlk 2 ay içerisinde hastalarda şok dökülmenin yaşanması beklenmektedir. Bu süreçten sonra, saçlarda kalan sağlıklı kökler iyileşme sürecini tamamlayarak, uzamaya başlar. Saç ekimi sonuçları başarı oranı kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir.

Saç Ekiminden Sonra Tüy Gibi Çıkan Saçlar Ne Zaman Kalınlaşır?

Saç ekimi sonuçları sonunda, saçların kalınlaşması için iyileşme sürecini tam olarak tamamlamış olması gerekmektedir. Saç ekiminden sonraki dördüncü ay ile birlikte saçlarda gözle görüşür şekilde iyileşme ve uzamaya başlar. İlk çıkan saçların tüy gibi güçsüz ve ince olması çok normal kabul edilmektedir. Bu saçlar, güçsüz bir yapıda olduğu için bakımının yapılması gerekmektedir.

En küçük bir darbede bile güçsüz saçlarda dökülmeler meydana gelebilir. Saç ekimi sonuçları, hastanın iyileşme sürecinde yaptığı bakımlara göre de değişiklik gösterebilmektedir. Hastanın iyileşme sürecinde sadece doktorun verdiği şampuan, losyon ve kremleri kullanması gerekmektedir.

Farklı şampuan veya losyonlardan dolayı, saç ekiminden sonraki ince tüylerde kalıcı dökülmeler görülebilir. Saç ekimi işleminden sonra ince saçların kalınlaşması ve renginin koyulaşması için en az 7. aya kadar beklenmesi önerilmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Uzama Evreleri

Saç ekimi sonrası saçın uzama evresi, ekim yapılan ve donör bölgenin tam olarak iyileşmesinden sonra meydana gelmektedir. Saç ekiminden sonra ilk 2 hafta, ekim yapılan bölgedeki yaralar kabuk bağlar ve iyileşmeye başlar. Bu süreçten sonra şok dökülme meydana gelmesi beklenmektedir.

Şok dökülmenin ardından, sağlam kalan saç kökleri yavaş yavaş uzamaya ve daha da kalınlaşmaya başlayacaktır. Saç ekimi sonuçları, ilk uzama evresinin 5. ve 6. ayda meydana geldiğini göstermektedir. Ancak bu uzama, istenilen gürlüğü ve uzunluğu vermeyebilir. İlk uzayan saçlar her zaman daha ince ve yumuşak tüyler olacaktır. Ancak zaman içerisinde saç kökleri daha iyi tutunacağı ve yerleşeceği için istenilen kalınlıkta ve renkte uzama meydana gelebilir.

Saç Ekimi Sonrası Geçici Dökülme

Saç ekimi sonuçları özellikle şok dökülme yani geçici dökülme döneminde pek belirgin değildir. Saç ekimi operasyonu sırasında uygulanan ekim tekniğinin başarı oranı ancak geçici dökülme döneminin atlatılmasının ardından belli olacaktır.

Saç tellerinin sağlıklı, istenilen formda ve daha hızlı büyümesi için ilk 4 veya 5 aylık sürecin atlatılması gerekmektedir. Geçici dökülme dönemindeki dökülme oranı, her hastada farklıdır. Saç köklerinin kalitesi, uygulanan teknik ve en önemlisi de ekim işleminden sonra yapılan bakımlar, geçici dökülme oranını yakından etkilemektedir.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi sonrası yeni saçların daha sağlıklı bir şekilde iyileşmesi ve büyümesi için bakımının yapılması gerekmektedir. Uygulanan tekniğe ve ekilen greft sayısına göre doktorunuzun önerilerini mutlaka dikkate almalısınız.

Ekim işlemini yapan doktorun talimatlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmelisiniz. Her saç ekim tekniğinin kendine özgü özellikleri ve bakım süreci vardır. Doktorunuzun önerileri sayesinde daha sağlıklı bir iyileşme dönemi geçirebilirsiniz.

Saç ekimi sonuçları, işlemden sonraki birkaç gün hastaların çok dikkatli olması gerektiğini göstermektedir. Mümkün olduğunca dinlenmeli ve fiziksel aktivitelerden kaçınmalısınız Saç Ekimi Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?

Saç ekimi sonuçları her hastada değişmekle birlikte, gözle görülür fark için en az 4 ay beklenmesi gerekmektedir. Saç ekimi uzmanları ekim işleminin sonuçlarının analiz edilmesi için en ideal süresinin ilk 4 ay olduğunu belirtmektedir.

https://www.sacekimiforumu.net/

Saç ekimi 4 aylık süre sonunda iyileşmekte ve saçlar uzamaya başlamaktadır. Saç ekimi sonrası 8. ayda ise; daha dolgun bir görünüm elde edilir. Saç ekiminden sonraki 12 ve 18 aylık dönemde saç ekiminin tam iyileşmiş hali ile sonuçlar gözlemlenebilir.

Ekilen Saç 3 Ay Sonra Ne Olur?

Saç ekimi sonuçları ilk üç aylık dönemde de gözlemlenebilir. Saç ekiminden sonra üçüncü ayda ekim yapılan bölgeden yeni ve kalıcı saçlar çıkmaya başlamaktadır. Ekilen saç, 3 ay sonra çıkmaya ve uzamaya başlayacaktır. Saçların çıkacağı bölgede küçük ve beyaz lekeler meydana gelebilir.

6 Ayda Ekilen Saçların Yüzde Kaçı Çıkar?

Saç ekimi sonrasında 6 ay içerisinde saç köklerinde büyük bir iyileşme ve uzama meydana gelmektedir. Yeni çıkan saç köklerinde ortalama olarak, %45 ile %80 oranında bir uzama gerçekleşmektedir. Saç ekimi sonrası 6. ay, şok dökülmenin sonlandığı ve yeni saçların kalıcı olarak uzamaya başladığı süredir.

Ekilen Saçlar 7 Ayda Ne Kadar Çıkar?

Saç ekimi sonrası şok dökülme zamanı, her hastada farklılık göstermektedir. Ancak hastaların saç ekimi sonuçları analiz edildiğinde, şok dökülmenin ortalama 2 aydan sonra geçtiği bilinmektedir. 4. aydan sonra ise; saçlarda uzama ve yavaş yavaş şekil alma meydana gelir. Ekilen saçlar 7. ayda şekil verecek derecede uzayabilmektedir.

SON VİDEO HABER

Sadettin Ökten'den Gazze yorumu

Haber Ara