Dolar

42,8012

Euro

50,1583

Altın

5.973,25

Bist

11.341,90

Sadakataşı Derneği, askıda ekmek uygulaması başlattı

Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde Sadakataşı Derneği ihtiyaç sahibi vatandaşlar için askıda ekmek uygulamasını başlattı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-24 14:34:02

Sadakataşı Derneği, askıda ekmek uygulaması başlattı

İslam kültür ve medeniyetinde infak etmenin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Sadakataşı Derneği, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket eden Osmanlı Devleti'nde de infaka çok önem verildiğini ve bu konuda birçok faaliyet gerçekleştirildiğini belirtti.

Osmanlı döneminde halkın da fitre, zekat, fidye ve sadaka vererek ihtiyaç sahiplerinin yanında durduğunu belirten Sadakataşı Derneği, zamanla sadaka taşları, zekat taşları, askıda ekmek ve zimem defterlerinin yırtılması gibi çeşitli uygulamaların yapıldığını vurguladı.

İkram etmek isteyenin ekmeğin ücretini ödemesi, ihtiyaç sahibinin ise bu ekmeği almasıyla gerçekleşen askıda ekmek uygulamasıyla veren el alan eli görmüyor.

Bu uygulamayla binlerce ihtiyaç sahibine ekmek dağıtıldığını açıklayan Sadakataşı Derneği, vatandaşlara destek olmaları için çağrıda bulundu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cuma vaazında pitbull cemaatin arasına daldı!

Haber Ara