Dolar

33,9923

Euro

37,8721

Altın

2.822,35

Bist

9.577,46

Sakın tüketmeyin: New York Post'tan tütün kadar tehlikeli yiyecek uyarısı

New York Post, sağlığa zararlı yiyecekleri açıkladı. Tütün kadar tehlikeli olarak nitelendirilen işlenmiş et, rafine karbonhidrat ve hidrojene yağlar, bağışıklığı zayıflatıyor ve kansere neden olabiliyor. Sağlığınızı korumak için bu yiyeceklerden uzak durun.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-08 07:01:11

Sakın tüketmeyin: New York Post'tan tütün kadar tehlikeli yiyecek uyarısı

New York Post, mutfaklarımızda yer alan bazı yiyeceklerin sağlığımız için büyük tehdit oluşturduğunu açıkladı. Modern dünyada sağlıklı beslenmek her geçen gün zorlaşırken, işlenmiş gıdaların tehlikeleri daha fazla gözler önüne seriliyor.

İŞLENMİŞ ETLER KANSERE YOL AÇIYOR

"New York Post'un paylaştığı listeye göre işlenmiş etler tütün kadar zararlı." Kahvaltılık sucuk, pastırma ve şarküteri etleri gibi işlenmiş gıdaların, bağışıklık sistemi üzerinde ciddi olumsuz etkileri olduğu ve Dünya Sağlık Örgütü'nün işlenmiş etleri 1. grup kanserojen olarak sınıflandırdığı belirtiliyor.

RAFİNE KARBONHİDRATLAR: OBEZİTE RİSKİ YÜKSEK

"Rafine karbonhidratlar da vücutta iltihaplanmayı teşvik ederek obeziteye neden olabiliyor." Beyaz ekmek, pirinç, makarna ve hamur işleri gibi rafine karbonhidratlar, sık tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.

HİDROJENE YAĞLAR ÖLÜM ORANLARINI ARTIRIYOR

New York Post'a göre, "hidrojene yağlar ölüm oranlarını arttırıyor." Fast food ve birçok paketlenmiş gıdada bulunan bu yağlar, vücudumuzda onarılması zor hasarlar bırakabiliyor.

SAĞLIKLI BESLENMEYE YÖNELİN

Uzmanlar, bu yiyeceklerden kaçınarak taze, doğal ve sağlıklı besinlere yönelmenin sağlık açısından önemli olduğunu belirtiyor. "Sağlığınızı korumak için işlenmiş gıdaları sınırlayın ve doğal gıdalar tüketin."

Haber Ara