Dolar

34,0727

Euro

38,0764

Altın

2.834,98

Bist

9.975,61

Sivrisinek kovucu 6 doğal yöntem

Gece uykuları sivrisineklerin ortaya çıkmasıyla tatsız bir hal almaya başladı. Sivrisinek kovmak için doğal yöntemler haliyle doğada bizlere sunulmuş. Evde yapılabilecek sivrisinek kovucu spreyler, bitkiler mevcut. Aynı zamanda teknolojiyle birlikte sivrisinek kovan bileklikler ve cihazlarda icat edildi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-06-01 11:57:47

Sivrisinek kovucu 6 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte korkulu rüyaların başını, sivrisinek ısırıkları çeker oldu. Peki ama doğal yöntemlerle sineklerden nasıl kurtuluruz? Sivrisinekleri kovmak için doğada bize sunulan imkanlar neler?

Sivrisinek kovucu doğal yöntemler

Sivrisinekler kokuya karşı çok hassastırlar. İnsan vücudunun kokusu sivrisineklerin etkiler ve bu küçük kan emiciler bazı insanları daha çok ısırır. Bunun nedeni kişilerin kokularının birbirlerinden farklı olmasıdır.

1- Fesleğen

Saksıda fesleğen yetiştirmek özellikle balkon ve pencere kenarlarında bu bitkiyi bulundurmak sivrisineklerin içeriye girmesini engelleyecektir.

2- Uçucu yağlar

Bazı uçucu yağlarını romantik kokusu sivrisinekleri uzaklaştırır. Bunların başında lavanta karanfil fesleğen portakal ve limon yağı gelir. Kaynamış soğumuş bir suyun içerisine 10-15 Damla kadar istediğiniz uçucu yağı ilave edip çalkalayarak vücudumuza sıkabilirsiniz. Böylelikle sinekleri vücudunuzdan uzak tutmuş olursunuz.

3- Soğan

Sivrisinekler soğan kokusunu da sevmezler. Gece uyurken sivrisinek sıkıntısı yaşıyorsanız başucunuza ortadan ikiye bölünmüş soğan koymanız yeterli olacaktır.

4- Limon ve karanfil

Yine gece uykuda sivrisinek problemi yaşayanlar için limon üzerine batırılmış birkaç adet karanfil sivrisineklerin onlardan uzak durmasına yardımcı olacaktır.

5- Sirke

Sirkeyi tüketmek ve başucunuza bir bardak içerisinde bir yemek kaşığı kadar sirke bulundurmak, sivrisinekleri sizden uzak tutacaktır. Sirkeyi tükettiğinizde vücudunuzda oluşacak koku, sivrisinekleri uzaklaştırır. Sirkeyi tüketemiyorsunuz başucunuzda da bekletebilirsiniz.

6- Duş

Kokuya duyarlı olan sivrisinekler, bazı insanların kokularını daha çok severler. Sivrisineğin sizi ısırmasını istemiyorsanız gece yatmadan önce duş alarak, kendi kokunuzu minimuma düşürebilirsiniz.

Sivrisinek için en etkili çözüm

Sivrisinekler insan kokularını çok sever fakat doğada bulunan uçucu yağları ve bu yağların bitkilerine yaklaşmazlar.

Kokunuzu değiştirerek sivrisineklerin sizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için bolca B ve C vitamini ben zengin besinler tüketmeniz gerekir.

Bir diğer etkili yöntemlerin başında da açık renkli kıyafet giymek geliyor. Açık renkli kıyafetler böceklerin ve sivrisineklerin dikkatini çok çekmemektedir. Aynı şekilde açık havada genellikle kol ayak ve bacakları hedef alan bu haşereler için bedeninizin tamamını kapalı olması gerekir.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara