Dolar

34,0776

Euro

38,0541

Altın

2.839,72

Bist

9.975,61

Tapu Sahipleri İçin Şok Ceza Artışı: 3500 TL'ye Yükseltildi!

Tapu sahipleri için büyük bir değişiklik gerçekleşti. Artık taşınmaz beyanını zamanında yapmayanlara 3500 TL ceza uygulanacak. Önceki ceza miktarı 95 TL iken, bu artış tapu sahiplerini beyannamelerini zamanında vermeye zorlayacak.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-03 14:19:24

Tapu Sahipleri İçin Şok Ceza Artışı: 3500 TL'ye Yükseltildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, taşınmaz beyanlarını zamanında yapmayan tapu sahiplerine verilecek ceza miktarı 3500 TL'ye çıkarıldı. Bu düzenleme, tapu sahiplerinin beyannamelerini zamanında sunmalarını zorunlu kılacak. İşte detaylar...

CEZA MİKTARI BÜYÜK ÖLÇÜDE ARTIRILDI

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, taşınmaz beyanlarını süresinde yapmayan tapu sahiplerine uygulanan ceza miktarı 95 TL'den 3500 TL'ye yükseltildi. Bu ceza, beyannamesini her yıl zamanında vermeyen tapu sahipleri için katlanarak uygulanacak.

UZMANLARDAN UYARI: BEYANNAMENİZİ ZAMANINDA VERİN

Uzmanlar, tapu sahiplerine cezalardan kaçınmak için beyannamelerini zamanında sunmalarını öneriyor. "Tapu beyannamenizi henüz vermediyseniz, ilgili belediyelere ve kurumlara hızla başvurarak beyannamenizi sunmanız gerektiğini unutmayın," diyorlar.

DÜZENLEME HANGİ KANUN ÇERÇEVESİNDE YAPILDI?

Yeni ceza miktarı, “Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” çerçevesinde yapılan değişiklikle belirlenmiş durumda. Bu düzenleme, taşınmaz beyanname bildirilmediğinde uygulanacak ceza miktarını ciddi oranda artırdı.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara