İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde ticari araç sahiplerini ilgilendiren kritik bir karar alındı. İBB UKOME toplantısında ticari araçlarda camlarının renksiz olmasına ve ve renkli cam filmi kullanılmasına yasak geldi. Peki Ticari araçlarda film yasağı ne zaman başlıyor? Taksilerde, minibüslerde, dolmuşlarda cam filmi yasağı var mı? UKOME'de kabul edilen kara tüm ticari araçlar için geçerli. Peki cam filmi cezası ne kadar?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ticari araç sahiplerini ilgilendiren çok önemli maddeler görüşüldü. Görüşmeler kapsamında öemli kararlar da alındı. Toplantıda yolcu taşımacılığı yapan araçların camlarının renksiz olması ve cam filmi kullanılmaması teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Haberi alan yüzlerce ticari araç sahibi de ticari araçlarda film yasağı ne zaman başlıyor? gibi soruları sormaya başladı. Taksilerde, minibüslerde, dolmuşlarda cam filmi yasağı var mı? ULOME'de alınan karar tüm ticari araç sahiplerini kapsıyor. Karara göre, ticari tüm araçlar içi görünecek şekilde cam filmsiz olacak.
Taksi ve taksi dolmuşlarda 2 şoför zorunluluğu revize edildi
Taksi ve taksi dolmuşlarla ilgili de önemli kararlar alındı. 6 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen UKOME toplantısında alınan taksi ve taksi dolmuşlarda en az 2 şoför çalıştırılma zorunluluğu kararı revize edilerek, pandemi süresince kaldırıldı.
Cam filmi cezası ne kadar?
Kurallara aykırı şekilde araçlarda cam filmi takmanın cezası 2021 yılında 314 liradır. Ayrıca 20 ceza paunı da vardır.
Araçlarda cam filmi nasıl sökülür?
Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir.