Dolar

34,2400

Euro

37,0821

Altın

3.013,13

Bist

8.853,95

TUSAŞ KAAN Projesinin gücü kimdir?

Türkiye nin 5. nesil savaş uçağı üretme yolundaki en büyük adımı olan KAAN projesi, TUSAŞ tarafından geliştiriliyor ve 2028 yılında envantere girmesi hedefleniyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-24 09:55:31

TUSAŞ KAAN Projesinin gücü kimdir?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Türkiye'yi beşinci nesil savaş uçağı üretebilen sayılı ülkeler arasına sokacak olan Milli Muharip Uçak KAAN projesiyle dikkat çekiyor. 1973 yılında kurulan TUSAŞ, Türkiye'nin savunma sanayisinde dışa bağımlılığı azaltma hedefi doğrultusunda, hava araçlarının tasarımı, üretimi ve modernizasyonunda öncü bir rol oynuyor. Şirket, aynı zamanda ihracat faaliyetleriyle de Türkiye'nin savunma sanayiine önemli katkılar sağlıyor.

KAAN PROJESİNİN ÖNEMİ

KAAN projesi, Türkiye'nin havacılık tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Bu proje, Türkiye'yi savaş uçağı tasarımı ve üretiminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasına sokmayı hedefliyor. KAAN, 5. nesil savaş uçağı özellikleri ile Türkiye'nin savunma sanayindeki bağımsızlığını güçlendirecek. KAAN'ın 2028 yılında Türk Hava Kuvvetleri envanterine katılması bekleniyor. Bu gelişme, Türkiye'nin yerli ve milli savaş uçağı teknolojisine sahip olmasını sağlayacak ve dışa bağımlılığı büyük ölçüde azaltacak.

TUSAŞ'IN BAŞARILI PROJELERİ

TUSAŞ, sadece KAAN projesiyle değil, aynı zamanda diğer başarılı projeleriyle de Türkiye'nin savunma sanayisinde ön planda yer alıyor. T129 ATAK, T70 Genel Maksat Helikopteri, ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçları, Türk güvenlik güçlerinin hizmetinde bulunuyor. Ayrıca, HÜRKUŞ Temel Eğitim Uçağı, HÜRJET Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı ve GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri gibi ürünler de kısa sürede envantere girmeye hazırlanıyor.

ULUSLARARASI BAŞARILAR VE İHRACAT

TUSAŞ, uluslararası arenada da önemli başarılar elde ediyor. Son olarak Azerbaycan envanterindeki Su-25 uçaklarının modernizasyonunu tamamlayarak bu ülkeye teslim eden şirket, dünya çapında prestij kazanmış durumda. Bu tür projeler, TUSAŞ'ın uluslararası savunma sanayi içindeki konumunu daha da güçlendiriyor.

SON VİDEO HABER

Beyoğlu'nda gece kulübünde sapkın partiye baskın

Haber Ara