Dolar

34,1387

Euro

38,2136

Altın

2.914,94

Bist

10.044,41

Van’da hasat başladı: Kilosu 200 TL olan alıç kolesterolü yok ediyor!

Van’da hasadı başlayan alıç, sağlık açısından sayısız fayda sunuyor. Kolesterolü düşürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor ve kemikleri sağlamlaştırıyor. Tezgahlarda kilosu 200 TL'den satılan bu meyve, doğal şifa kaynağı olarak biliniyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 09:47:51

Van’da hasat başladı: Kilosu 200 TL olan alıç kolesterolü yok ediyor!

Van'da sonbaharın gelmesiyle birlikte halk arasında ‘yumuşan' olarak bilinen alıç meyvesinin hasadı başladı. Tezgahlarda kilosu 200 TL'den satışa sunulan bu yabani meyve, sağlık açısından sunduğu birçok fayda ile dikkat çekiyor. Alıç, kolesterolü düşürmesi, kan şekerini dengelemesi ve kemikleri güçlendirmesi ile öne çıkıyor.

KOLONYA GİBİ KOKUYOR, FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Alıç meyvesi, doğal olarak dağlarda yetişiyor ve özellikle kış aylarının habercisi olarak biliniyor. Halk bu meyveyi hem taze hem de marmelat ve reçel olarak tüketiyor. İlk olarak soğuk havaların başladığı eylül aylarında tezgahlarda yerini alan alıç, yüksek fiyatına rağmen büyük ilgi görüyor. Rıfat Dirli, "Bu meyve Van ve çevresinde çok yetişiyor, fiyatı da ilerleyen günlerde düşecek" dedi.

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR, KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Alıç, kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileriyle tanınıyor. Antioksidan ve flavonoid açısından zengin olan meyve, damarları genişletip kan akışını hızlandırarak kan basıncını düzenliyor. Bu sayede kalp krizi ve felç riskini azaltıyor. Ayrıca sindirim sistemini düzenleyip bağışıklığı güçlendiriyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR, RUHA İYİ GELİYOR

Yüksek C vitamini içeriğiyle alıç, bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı koruyor. Aynı zamanda sakinleştirici etkisiyle stresi azaltıp ruh sağlığı üzerinde de olumlu etkiler yaratıyor. Alıç ayrıca ciltte yaşlanma belirtilerini azaltıyor ve sivilce sorunlarına iyi geliyor.

ALIÇ SİRKESİ TARİFİ: DOĞAL SAĞLIK KAYNAĞI

Alıç, aynı zamanda sirke yapımında da kullanılıyor. 1 kg alıç, su, şeker ve sirke anası ile yapılan alıç sirkesi, hem salatalarda hem de içeceklerde kullanılabiliyor. Özellikle sağlık yararları nedeniyle son yıllarda popüler hale geldi.

SON VİDEO HABER

Türkiye'den Lübnan'a yardım uçağı gönderildi

Haber Ara