Dolar

34,1252

Euro

38,1071

Altın

2.904,50

Bist

10.029,73

Yargıtay'dan emsal karar: Kocasının işi boşanma sebebi sayıldı!

Yargıtay'dan flaş karar: Kocasının işi ve seyahatleri, boşanma sebebi sayılarak ağır kusur olarak değerlendirildi. Mahkeme, kadına 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-24 17:12:15

Yargıtay'dan emsal karar: Kocasının işi boşanma sebebi sayıldı!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, işi nedeniyle sık sık seyahat eden kocanın aile ilgisizliğini kusur olarak değerlendiren yerel mahkeme kararını onayladı. Manisa'da görülen boşanma davasında, kocasının işini ihmal sebebi sayan kadın, mahkemeden 50 bin lira manevi tazminat kazandı.

KOCASININ SEYAHATLERİ KUSUR SAYILDI

Manisa'da yaşayan bir kadın, voleybol yöneticisi olan kocasının sık sık seyahate gitmesi nedeniyle aileyi ihmal ettiğini öne sürerek boşanma davası açtı. Kadın, kocasının kendisi ve çocuğuyla yeterince ilgilenmediğini, sosyal etkinliklerde de eşinin yanında olmadığını belirtti. Ayrıca, eşinin özel günlerde kutlama yapmamasını ve hasta olduğunda ilgilenmemesini de gerekçe gösterdi. Kadın, boşanma talebinin yanı sıra 50 bin lira manevi tazminat istedi.

KOCADAN KARŞI DAVA

Koca ise eşinin kıskançlık krizleri geçirdiğini, küçük sorunlarda dahi evi terk ettiğini ve ailesiyle görüşmeyi reddettiğini savundu. Ayrıca eşinin kendisine hakaret ettiğini belirten koca, 20 bin lira manevi tazminat talep etti.

YEREL MAHKEME KOCAYI AĞIR KUSURLU BULDU

Manisa 1. Aile Mahkemesi, kocanın işi nedeniyle eşini ve çocuğunu ihmal ettiğine hükmederek, onu ağır kusurlu buldu. Ayrıca mahkeme, kadının da eşinin işi ve dedikodular yüzünden kıskançlık krizleri geçirdiğini ve eşinin ailesiyle uzun süredir görüşmediğini belirterek onu da hafif kusurlu saydı. Mahkeme, kadının kişilik haklarının ihlal edildiğine karar vererek 50 bin lira manevi tazminat ve aylık 2 bin 500 lira nafaka ödenmesine hükmetti.

YARGITAY KARARI ONADI

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararı onaylamasının ardından dosya Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de kocanın ağır kusurlu olduğunu onaylayarak, yerel mahkemenin verdiği kararı kesinleştirdi.

SON VİDEO HABER

Şeyda polisi öldüren saldırganın annesi konuştu

Haber Ara