Dolar

34,0728

Euro

38,0802

Altın

2.822,27

Bist

9.874,70

Yaş ilerledikçe kaş düşüklüğü nasıl önlenir?

Yaşla birlikte kaş düşüklüğü oluşabilir ve yüz ifadesinde değişikliklere yol açabilir. Prof. Dr. Fatih Doğan, cerrahi yöntemlerle kaş gençleştirme işleminin bu sorunu çözebileceğini belirtti.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-12 08:12:17

Yaş ilerledikçe kaş düşüklüğü nasıl önlenir?

Kaşlar, yüz hatlarını çerçeveleyerek denge oluşturur. Ancak yaşlanmayla birlikte kaşlarda düşme yaşanabilir. Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Doğan, kaş düşüklüğünün cerrahi yöntemlerle düzeltilebileceğini ve doğru kaş şekillendirme ile yüz hatlarının dengelenebileceğini belirtti.

YAŞ İLERLEDİKÇE KAŞLARDA DÜŞÜŞ GÖRÜLEBİLİR

Yaşla birlikte yüz ifadesine anlam katan kaşların yüksekliği azalır ve kaş düşüklüğü oluşur. Prof. Dr. Fatih Doğan, "Sık sık göz kapaklarını kısarak bakanlarda kaşın dış kısmında, kaşlarını fazla çatanlarda ise iç kısmında düşme olabilir" dedi. Ayrıca "kaş düşüklüğü sorununa karşı cerrahi yöntemle kaş gençleştirme yapılabilir" diye ekledi.

KAŞ ŞEKLİ YÜZ HATTI İLE DİREKT İLİŞKİLİDİR

Prof. Dr. Doğan, "Kaş şekli, yüz şekli ile doğrudan ilişkilidir" diyerek, doğru kaş şekillendirme ile yüzün estetik açıdan daha dengeli hale gelebileceğini ifade etti. "Kaş makyajları, kalıcı veya geçici dövmeler, kaş ekimi ya da kaş perukları kaş şekillendirme yöntemleri arasında yer alıyor" diye belirtti.

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE KAŞ ŞEKLENDİRME İŞLEMLERİ

Oval yüzler için sığ kemerli ve yumuşak açılı kaşlar idealdir. Yuvarlak yüze sahip olanlar ise yüzlerini daha uzun göstermek için yüksek kavisli kaşları tercih etmelidir. Kare yüzlerde ise kalın ve açılı kaşlar, çene hattını yumuşatarak daha estetik bir görünüm sağlar.

KAŞ GENÇLEŞTİRMEDE İDEAL ŞEKİL NEDİR?

Prof. Dr. Fatih Doğan, "Kaş yüksekliği yaşla azalır ve kaş düşüklüğü genetik, sigara kullanımı, güneş ışığına maruziyet gibi faktörlere bağlıdır" dedi. Ayrıca ideal kaşın üst göz çukuru kemiğinin ortasında bir tepe noktası ile yanal eğime sahip olması gerektiğini vurguladı.

SON VİDEO HABER

Yakılarak öldürülen Afgan madenci davasında yeni gelişme

Haber Ara