Dolar

34,0489

Euro

37,9155

Altın

2.823,20

Bist

9.753,52

Yeni emeklilik sistemi açıklandı! Erken emeklilik hayal mi oldu?

Yeni emeklilik sistemiyle emeklilik yaşı kadınlarda 60, erkeklerde 65 olacak. Kıdem tazminatında köklü değişiklikler ve tamamlayıcı emeklilik sistemiyle çalışanların maaşlarından kesintiler yapılacak.

6 Gün Önce Güncellendi

2024-09-11 07:30:33

Yeni emeklilik sistemi açıklandı! Erken emeklilik hayal mi oldu?

SGK uzmanı Ekrem Açıkel, canlı yayında milyonlarca kişinin beklediği yeni emeklilik sistemi ile ilgili detayları paylaştı. 2025'te yürürlüğe girecek bu sistemde, erken emeklilik imkanı olmadığı gibi emeklilik yaşı da kadınlar için 60, erkekler için 65 olacak. Ayrıca, kıdem tazminatı sisteminde de köklü değişiklikler yapılacağı açıklandı.

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ NE GETİRİYOR?

Ekrem Açıkel, canlı yayında yaptığı açıklamalarda yeni emeklilik sisteminin hem emeklileri hem de henüz emekli olmayanları olumsuz etkileyebileceğini belirtti. 2025 yılında yürürlüğe girmesi beklenen sistemde, emeklilik yaşının yükselmesi ve maaşların prim ödemelerine göre şekilleneceği ifade edildi.

KIDEM TAZMİNATI KÖKTEN DEĞİŞİYOR

Yeni düzenlemelerle birlikte, kıdem tazminatı sisteminde büyük değişiklikler yapılacak. Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile çalışanların maaşlarından kesinti yapılacak ve bu sistemin zorunlu hale geleceği belirtildi. Bu durumun özellikle çalışanlar üzerinde olumsuz etkileri olabileceği vurgulandı.

60 YAŞINDA İŞ BULMAK ZORLAŞACAK

Ekrem Açıkel, canlı yayında ayrıca emeklilik yaşının yükselmesiyle birlikte çalışanların 60 yaşında iş bulma zorluğuna dikkat çekti. Avrupa'daki işverenlerin bu duruma daha hazırlıklı olduğunu belirterek, Türkiye'de bu yaş grubunun iş bulmasının çok zor olacağını dile getirdi.

Haber Ara